Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 8 dec 2007 - Anul XII, nr. 294 (3664)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Mai avem de aşteptat

Spitalul Judeţean are computer tomograf doar pe hârtie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Spitalul Judeţean de Urgenţă a semnat ieri contractul pentru achiziţionarea computerului tomograf, dar data certă de la care populaţia ar trebui să beneficieze de investigaţii cu acest tip de aparat este 31 iulie 2008.

Cel puţin acesta este termenul până la care firma Medicare Technics SRL, cea care a câştigat licitaţia organizată de Ministerul Sănătăţii pentru aducerea şi montarea CT-ului, s-a angajat să facă toate demersurile pentru darea lui în folosinţă.

Tot până atunci, Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava trebuie să obţină avizele necesare de la Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare (CNCAN).

Potrivit directorului Costică Dăscăliuc, compania Medicare Technics SRL a anunţat că se va apuca de amenajarea spaţiului în care acesta ar urma să funcţioneze cel târziu în februarie anul viitor.

Reprezentanţii companiei menţionate au declarat că nu vor întârzia finalizarea lucrărilor, astfel încât la data de 30 aprilie aparatul să poată fi deja utilizat.

Aceasta nu este însă decât o promisiune verbală, deoarece data stipulată prin contract pentru darea lui în folosinţă este 31 iulie 2008.

Computerul tomograf de la Spitalul Judeţean de Urgenţă costă 13,147 miliarde de lei vechi şi are 8 slide-uri (imagini), jumătate decât a cerut conducerea unităţii şi dublu faţă de cel care există deja în Suceava, la Policlinica Bethesda.

De menţionat că CT-ul deţinut anterior de  Spitalul Judeţean de Urgenţă avea un singur slide.

Aparatul de care dispune la această oră Policlinica Bethesda, cu 4 slide-uri, a costat puţin peste 14 miliarde de lei vechi şi beneficiază de un soft de reconstrucţie tridimensională, unic în Europa de Est.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spitalul Judeţean are computer tomograf doar pe hârtie.
 Vizualizări articol: 741 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Spitalul Judeţean are computer tomograf doar pe hârtie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sushi din omletă şi legume 6 porţii - 20 minute + 2 ore la frigider 4 ouă4 linguri caşcaval ras300g telemea1 leg ceapă verde150g roşii mici4 linguri ulei de măslinecâteva frunze de busuiocsare, piper Spargeţi ouăle şi bateţi-le bine 3 minute. Adăugaţi... Citeşte