Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 8 dec 2007 - Anul XII, nr. 294 (3664)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Renate Weber: Nu mi s-a propus postul de ministru al Justiţiei, rămân europarlamentar

Duminică, 9 Decembrie 2007 (19:45:30)

Europarlamentarul liberal Renate Weber a declarat, duminică seară, pentru MEDIAFAX, că nu i s-a propus postul de ministru al Justiţiei, calficând drept speculaţii informaţiile în acest sens, şi a precizat că vrea să-şi preia mandatul de membru al Parlamentului European.
 
  "E o chestiune de onoare să-mi continui drumul pe care am pornit şi pentru care am muncit. Mi-am dorit să ajung europarlamentar şi în niciun caz nu aş renunţa la acest mandat de încredere pe care l-am dobândit prin vot, de la români", a spus Renate Weber.

Ea a precizat că nimeni din partid nu i-a propus să preia mandatul deţinut de liberalul Tudor Chiuariu.

"E o speculaţie de presă, nu una de partid. Nu s-a vorbit deloc în partid despre aşa ceva", a susţinut Weber.

La finalul declaraţiei, ea a precizat că îşi face bagajele pentru ca luni dimineaţă să plece către Strasbourg, pentru a-şi prelua oficial mandatul de europarlamentar.

Senatorul Norica Nicolai şi europarlamentarul Renate Weber sunt două dintre variantele pe care conducerea PNL le are în vedere în ceea ce priveşte înlocuitorul lui Tudor Chiuariu la conducerea Ministerului Justiţiei, au precizat, duminică, pentru MEDIAFAX, surse liberale.

Atât Norica Nicolai cât şi Renate Weber au expertiză în acest domeniu, numele celor două fiind vehiculate pentru acest post şi în momentul formării Cabinetului Tăriceanu II.

Există şi voci în PNL care susţin că înlocuitorul lui Chiuariu ar trebuie să provină fie din sistemul de justiţie, fie din societatea civilă, pentru a se evita astfel atacuri ale preşedintelui Traian Băsescu la adresa liberalilor.

Decizia cu privire la înlocuitorul lui Chiuariu ar putea fi luată chiar duminică seară, când conducerea PNL va avea o întâlnire informală pe această temă.

Ministrul Justiţiei, Tudor Chiuariu a anunţat, duminică, într-o conferinţă de presă, că va renunţa la funcţie şi a promis că atunci când "această înscenare ridicolă va lua sfârşit" se va întoarce pentru a continua reforma în justiţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Renate Weber: Nu mi s-a propus postul de ministru al Justiţiei, rămân europarlamentar.
 Vizualizări articol: 1775 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Renate Weber: Nu mi s-a propus postul de ministru al Justiţiei, rămân europarlamentar4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sushi din omletă şi legume 6 porţii - 20 minute + 2 ore la frigider 4 ouă4 linguri caşcaval ras300g telemea1 leg ceapă verde150g roşii mici4 linguri ulei de măslinecâteva frunze de busuiocsare, piper Spargeţi ouăle şi bateţi-le bine 3 minute. Adăugaţi... Citeşte