Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 8 dec 2007 - Anul XII, nr. 294 (3664)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Audit energetic

Măsuri de eliminare a pierderilor de căldură din locuinţe

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sucevenii ar putea plăti facturi mult mai mici pentru încălzirea locuinţelor, dacă ar şti care sunt zonele cu cele mai mari pierderi de căldură ale apartamentelor în care locuiesc şi ar afla ce trebuie să facă pentru a le diminua cât mai mult.

“Oamenii nu îşi dau seama cât de mult pierd prin faptul că nu şi-au izolat termic apartamentele. În majoritatea cazurilor, facturile la căldură ar putea fi reduse la jumătate, dacă se iau toate măsurile necesare. Tocmai de aceea, reabilitarea termică a blocurilor ar trebui văzută ca o investiţie, nu ca o cheltuială, pentru că au numai de câştigat”, a declarat viceprimarul Sucevei, Angela Zarojanu, care a adăugat că, de anul viitor, sucevenii vor putea găsi specialişti în auditarea termică a clădirilor în cadrul Primăriei.

“Pentru a veni în întimpinarea necesităţilor sucevenilor, care vor avea nevoie de certificate de audit termic pentru a-şi vinde apartamentele la preţuri cît mai bune, pentru a le creşte valoarea de piaţă, dar să îşi asigure şi un confort sporit, la preţuri cât mai mici, am îndemnat mai mulţi specialişti în urbanism din Primărie să urmeze cursurile de auditori energetici. Cred că sunt primii auditori energetici acreditaţi din Suceava, care le pot expertiza clădirile sucevenilor interesaţi de reabilitarea termică”, a adăugat Angela Zarojanu.

Odată identificate punctele slabe ale unui bloc, adică zonele unde se pierde cel mai mult căldura, auditorii energetici vor întocmi o listă a măsurilor minimale şi a celor maximale de reabilitare termică, în funcţie de acestea fiind determinate şi costurile totale ale operaţiunii de reabilitare termică.

Aceasta poate fi făcută atât prin programul guvernamental, prin care locatarii au de plătit 33% din valoarea lucrărilor, cât şi integral din banii locatarilor, dacă doresc să beneficieze cât mai curând de beneficiile reabilitării termice, care implică şi o refacere a faţadei blocului.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Măsuri de eliminare a pierderilor de căldură din locuinţe.
 Vizualizări articol: 804 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Măsuri de eliminare a pierderilor de căldură din locuinţe0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sushi din omletă şi legume 6 porţii - 20 minute + 2 ore la frigider 4 ouă4 linguri caşcaval ras300g telemea1 leg ceapă verde150g roşii mici4 linguri ulei de măslinecâteva frunze de busuiocsare, piper Spargeţi ouăle şi bateţi-le bine 3 minute. Adăugaţi... Citeşte