Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 8 dec 2007 - Anul XII, nr. 294 (3664)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sindicatele sucevene ies de miercuri în stradă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Proteste în stradă, pentru obţinerea unor salarii mai mari. Acţiunile de protest ale sindicaliştilor suceveni vor începe de miercuri, cu o pichetare a sediului Prefecturii Suceava, de către aproximativ 150 de salariaţi suceveni, membri ai confederaţiilor sindicale BNS, CNSLR Frăţia şi Cartel Alfa.

Liderul BNS Suceava, Iordănel Secrieru, a precizat că acţiunile de protest vor începe de la ora 11,30 şi vor dura aproximativ o oră.

“Acţiunea nu este una singulară, pentru că vom fi prezenţi în acelaşi timp în faţa tuturor prefecturilor din ţară, pentru a protesta contra refuzului Guvernului de a stabili salariu minim pe economie pentru 2008 la cel puţin 540 de lei”, a precizat liderul BNS Suceava.

Aceasta este doar prima acţiune sindicală de amploare, care va fi urmată, la scurt timp, de o grevă generală de avertisment, precum şi de un miting de protest, atunci când Parlamentul va lua în discuţie Legea bugetului pe 2008.

Pentru stabilirea datei la care va avea loc greva generală se lucrează încă la planificarea transportului pe calea ferată, care, conform legii, trebuie asigurat la o treime din capacitate.

Iniţial, sindicatele au solicitat Guvernului stabilirea salariului minim la 700 de lei, dar, pe parcursul negocierilor, pretenţiile acestora au scăzut la 540 de lei, în vreme ce patronatele au acceptat salariul de 500 de lei, propus de Guvern.

Sindicaliştii spun că nu se vor opri până nu vor obţine un salariu decent şi un buget care să reflecte faptul că politicile sociale europene sunt aplicate şi lucrătorilor din România.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sindicatele sucevene ies de miercuri în stradă.
 Vizualizări articol: 981 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sindicatele sucevene ies de miercuri în stradă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sushi din omletă şi legume 6 porţii - 20 minute + 2 ore la frigider 4 ouă4 linguri caşcaval ras300g telemea1 leg ceapă verde150g roşii mici4 linguri ulei de măslinecâteva frunze de busuiocsare, piper Spargeţi ouăle şi bateţi-le bine 3 minute. Adăugaţi... Citeşte