Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 8 dec 2007 - Anul XII, nr. 294 (3664)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Stoica: Programul politic al PDL nu prevede interdicţia colaborării cu PSD

Duminică, 9 Decembrie 2007 (19:46:45)

Programul politic al noului Partid Democrat Liberal, format în urma comasării prin fuziune a PD şi PDL, nu va prevedea interdicţia de colaborare cu PSD, menţinută inclusiv în acest moment în Programul democraţilor, cu care Emil Boc a câştigat conducerea PD, a declarat, duminică, Valeriu Stoica.
  Preşedintele CRN al PLD, Valeriu Stoica, a declarat, duminică, înaintea întâlnirii PD-PLD, că Programul politic al noului Partid Democrat Liberal nu va mai conţine interdicţia colaborării cu PSD, pe care o prevede Programul PD.

„Nu avem niciun fel de interdicţie, avem însă un principiu: PDL este partidul dreptei şi, ca urmare, adversarul firesc, natural, este PSD”, a spus Stoica.

El a precizat că singura colaborare posibilă cu PDL-PSD va fi iniţiată doar în cadrul constituţional. „În sensul că ei sunt în opoziţie şi noi vom fi la putere”, a explicat Stoica.

El a completat că nu mai e necesară "o asemenea prevedere, pentru că electoratul are o voinţă foarte clară: dreapta va guverna România, iar stânga va fi în opoziţie".

"În cadrul Constituţiei, în Parlament, vom colabora în aceste calităţi, noi la putere şi ei în opoziţie”, a adăugat liderul liberal-democrat.

El a arătat că PD şi PLD vor iniţia o unificare politică, realizată juridic în urma comasării prin fuziune.

„Din punct de vedere politic este o unificare, prin crearea unui mare partid popular, de centru-dreapta”, a explicat Stoica.

Întrebat dacă aşeaptă şi alte partide să adere la PDL, Stoica răspuns: „Aşteptăm ca în partidul nostru să vină toţi cei care au opţiuni de centru-dreapta. Programul partidului prevede că există opţiuni democrate de centru, opţiuni liberale şi opţiuni creştin-democrate. Aşadar toţi cei care au opţiuni de centru-dreapta se pot simţi reprezentanţi de PDL”.

El a susţinut că PDL îşi propune să câştige „într-un mod hotărâtor” toate voturile electoratului de centru-dreapta.

„Dorim ca dreapta să guverneze în România cel puţin 2-3 cicluri electorale”, a mai spus Stoica.

El a precizat că, în cadrul noului partid, se va ocupa de strategie şi de comisiile de specialitate.

Întrebat dacă liderii PD şi PLD au decis câte filiale ale noului partid vor conduce liberal-democraţii, Stoica a spus: „PLD va conduce 7 filiale. Lucrurile nu sunt încă definitivate, această chestiune încă se negociază”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Stoica: Programul politic al PDL nu prevede interdicţia colaborării cu PSD.
 Vizualizări articol: 833 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stoica: Programul politic al PDL nu prevede interdicţia colaborării cu PSD0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sushi din omletă şi legume 6 porţii - 20 minute + 2 ore la frigider 4 ouă4 linguri caşcaval ras300g telemea1 leg ceapă verde150g roşii mici4 linguri ulei de măslinecâteva frunze de busuiocsare, piper Spargeţi ouăle şi bateţi-le bine 3 minute. Adăugaţi... Citeşte