Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 dec 2007 - Anul XII, nr. 293 (3663)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Atitudine

Sucevenii, dezinteresaţi să lucreze în Spania sau Germania

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deşi ofertele de locuri de muncă lansate de angajatori din Germania şi Spania, pentru perioada următoare, sunt foarte generoase, sucevenii nu s-au înghesuit să se înscrie în baza de date a Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Suceava, care le înlesneşte participarea la selecţii.

Astfel, numai 20 de persoane din judeţul Suceava şi-au întocmit şi depus, în această lună, un dosar de înscriere, în vederea obţinerii unui loc de muncă în Spania şi Germania.

Cei mai mulţi dintre aceştia, 18, şi-au exprimat intenţia de a lucra în Spania, în domeniul agricol, la cules de căpşuni, în timp ce doar două persoane au fost înscrise pentru Germania, una fiind deja încadrată cu contract nominal.

Potrivit purtătorului de cuvânt al AJOFM Suceava, Anca Capverde, numărul mic de dosare depuse pentru ocuparea unui loc de muncă în Germania nu este, în principal, consecinţa dezinteresului sucevenilor, ci efectul faptului că, în marea lor majoritate, solicitanţii nu au deloc cunoştinţe de limba germană, condiţie obligatorie, impusă de angajatori.

În acelaşi timp, numărul de cereri depuse de suceveni pentru mediatizarea CV-urilor pe site-ul EURES a ajuns la 34. Numai două persoane din judeţul Suceava au participat la selecţia organizată de AJOFM Galaţi, în data de 28 noiembrie 2007, în vederea ocupării locurilor de muncă oferite de angajatorii spanioli în meseria de măcelar.

Alte 10 persoane vor participa la următoarea selecţie organizată pentru ocuparea locurilor de muncă oferite de angajatorii spanioli în domeniul agricol.

Sucevenii încă se pot înscrie în baza de date a AJOFM, ofertele de 365 de locuri de muncă în Germania, în diferite domenii, şi de 4.000 de locuri de muncă în domeniul agriculturii, la cules de căpşuni în Spania, fiind în continuare valabile.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevenii, dezinteresaţi să lucreze în Spania sau Germania.
 Vizualizări articol: 852 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Sucevenii, dezinteresaţi să lucreze în Spania sau Germania4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tortellini cu smântână 4 porţii - 25 minute 600g tortellini250g smântână 50g unt 150g jambon crud-uscat 100g parmezan ras1 leg. pătrunjel± sare, piper Fierbeţi tortellini  în apă cu sare. Între timp, topiţi... Citeşte