Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 dec 2007 - Anul XII, nr. 293 (3663)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Problema săptămânii

Proiecte de dezvoltare urbană a Sucevei

Primăria Suceava a depus, în acest an, trei proiecte de finanţare prin Programul Operaţional Regional. Valoarea totală a acestor proiecte este de 110 milioane de euro, ceea ce reprezintă 32% din valoare proiectelor depuse de judeţul Suceava.

Avem un proiect depus pe axa 1.1, Planuri integrate de dezvoltare urbană, în valoare de 50 de milioane de euro, prin care ne dorim să facem o reabilitare urbană şi socială într-o zonă cu probleme din municipiul Suceava, zona Cernăuţi – Burdujeni – Iţcani.

În acest sens, trebuie să elaborăm o strategie locală durabilă a municipiului Suceava. Noi avem aprobată o strategie pentru o perioadă de 4 ani, dar deja lucrăm la o altă strategie ce urmează să fie aprobată în Consiliul Local.

Al doilea proiect a fost depus pe axa 2, Îmbunătăţirea infrastructurii de transport regionale şi locale, care se referă la drumul ocolitor DN2 – DJ 208A – DN29. Acest proiect are o valoare de 35 de milioane de euro, drumul ocolitor urmând să devieze traficul greu din municipiul Suceava, spre Botoşani şi Dorohoi.

Al treilea proiect, în valoare de 25 de milioane de euro, depus pe axa 5.1, Restaurarea şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, înfiinţarea şi modernizarea infrastructurii aferente, are ca obiectiv reabilitarea Cetăţii de Scaun a Sucevei şi a zonei de protecţie a acesteia.

În cazul proiectului privind ruta ocolitoare şi al celui de reabilitare a Cetăţii de Scaun, Primăria Suceava a demarat procedurile de elaborare a studiilor de fezabilitate, care vor fi finalizate în această lună.

În acelaşi timp, Ministerul Lucrărilor Publice a alocat suma de 3,28 de milioane de lei, pentru pregătirea demarării proiectului de reabilitare a Cetăţii de Scaun, pentru asigurarea asistenţei tehnice.

Ne dorim ca aceste proiecte să demareze cât mai repede, ordinea fiind stabilită în funcţie de prioritate. Suntem conştienţi că ne află într-o cursă contra cronometru, sursele de finanţare fiind limitate.

Ca şi prioritate pentru municipalitate, văd demararea proiectului de reabilitare a Cetăţii de Scaun, ruta ocolitoare II şi, ca o a treia prioritate, dezvoltarea urbană a zonei Cernăuţi – Iţcani – Burdujeni.

Până în prezent, municipalitatea a reuşit să atragă sume nerambursabile importante, prin proiectul ISPA, în valoare de 52,3 milioane de euro, din care 47 de milioane de euro fonduri europene şi guvernamentale sau prin proiectul realizării rutei ocolitoare I, în valoare de 67 de milioane de euro, bani de la Ministerul Transporturilor. Mai sunt şi alte proiecte care se conturează, cum este construirea noului Spital Judeţean de Urgenţă, în valoare de 91 milioane de euro.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiecte de dezvoltare urbană a Sucevei.
 Vizualizări articol: 7486 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Proiecte de dezvoltare urbană a Sucevei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tortellini cu smântână 4 porţii - 25 minute 600g tortellini250g smântână 50g unt 150g jambon crud-uscat 100g parmezan ras1 leg. pătrunjel± sare, piper Fierbeţi tortellini  în apă cu sare. Între timp, topiţi... Citeşte