Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 dec 2007 - Anul XII, nr. 293 (3663)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pe 22 decembrie

„Noaptea cea mai lungă” cu formaţia „Hara”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Noaptea cea mai lungă - Confluenţa artelor”, manifestare programată pentru data de 22 decembrie, a ajuns în acest an la cea de-a V-a ediţie. Organizată sub egida Consiliului Judeţean de către Complexul Muzeal Bucovina (CMB) împreună cu Primăria Municipiului Suceava, Fundaţia „Ana” şi Asociaţia de tineret „Juventus”, manifestarea, care marchează momentul astronomic al solstiţiului de iarnă, îşi propune să focalizeze atenţia asupra instituţiei muzeale sucevene.
Atracţia garantată a acestei ediţii va fi prezenţa la Suceava a formaţiei „Hara”, care va susţine un concert de colinde.
 
„Lumină pentru libertate”

 
Aşa cum a spus ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, directorul general al CMB Suceava, Constantin-Emil Ursu, programul acestei manifestări, care a debutat iniţial ca o şezătoare culturală, un dialog voluntar care să-i antreneze participativ pe toţi cei care dau spirit cetăţii, activităţile vor începe la ora 17:25, în foaierul Muzeului de Istorie, cu un spectacol de muzică folk.

Acestuia îi va urma, la ora 18:00, o deplasare a participanţilor în Piaţa Drapelelor, pe un traseu marcat cu lumânări aprinse, în care va fi realizată pe paviment o cruce luminoasă din lumânări închinată eroilor revoluţiei din decembrie 1989.
Momentul, intitulat „Lumină pentru libertate”, va fi repetat până pe data de 25 decembrie prin aprinderea, în fiecare seară, a lumânărilor care alcătuiesc crucea.

„Noaptea cea mai lungă” va continua la ora 18:45, cu un medalion dedicat cant-autorului Marcel Angelescu, o voce importantă a muzicii folk sucevene.

Întrucât începând de luni, 10 decembrie, biletele unei tombole (bilete care vor fi distribuite gratuit prin şcoli, sau odată cu punerea în vânzare a cotidienelor sucevene) se vor depune într-o urnă din holul muzeului, va avea loc extragerea unui câştigător, iar premiul va consta în colindarea acestuia, în acea seară, la domiciliu, de către membrii formaţiei „Hara”.
Participanţii la tombolă trebuie să-şi scrie citeţ pe bilet numele, adresa şi numărul de telefon pentru a putea fi contactaţi după extragere.

Începând cu ora 22:00, după ce se va întoarce de la colind, formaţia „Hara” va susţine un concert de colinde lângă bradul împodobit din foaierul muzeului.

„Noaptea cea mai lungă” va continua cu momente inedite la care sunt invitaţi să-şi dea concursul participanţii la manifestare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Noaptea cea mai lungă” cu formaţia „Hara”.
 Vizualizări articol: 853 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
„Noaptea cea mai lungă” cu formaţia „Hara”4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tortellini cu smântână 4 porţii - 25 minute 600g tortellini250g smântână 50g unt 150g jambon crud-uscat 100g parmezan ras1 leg. pătrunjel± sare, piper Fierbeţi tortellini  în apă cu sare. Între timp, topiţi... Citeşte