Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 nov 2007 - Anul XII, nr. 263 (3637)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Constatare

Uricec: „Populaţia este mai interesată de votul uninominal decât de euroalegeri”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Majoritatea cetăţenilor judeţului Suceava este mai interesată de referendumul pentru votul uninominal decât de alegerile pentru Parlamentul European. Aceasta este concluzia la care au ajuns democraţii, în urma numeroaselor întâlniri pe care le-au avut cu electoratul din judeţ în prima parte a campaniei pentru alegerile europarlamentare.

„Votul uninominal este, cred eu, principalul subiect politic din România, fiind sistemul de care electoratul are mare nevoie, pentru că una e ca cetăţenii să fie reprezentaţi de persoane votate direct, aşa cum este sistemul propus de preşedintele Traian Băsescu, şi alta e ca Parlamentul să fie constituit prin vot uninominal pe listă. În strategia electorală a PD, referendumul pentru votul uninominal este la fel de important ca şi alegerile pentru Parlamentul European şi îl tratăm ca atare”, a declarat preşedintele organizaţiei judeţene a PD, Eugen Constantin Uricec.

El a spus că în acţiunile electorale, PD încearcă să ofere cetăţenilor cât mai multe informaţii referitoare la rolul europarlamentarului şi să convingă cât de importantă este prezenţa la vot. Uricec a precizat că informaţia ajunge la electori, de regulă, prin campania din uşă în uşă sau de la om la om.

„Discutăm cu cetăţenii judeţului despre ceea ce înseamnă Parlamentul European, care sunt responsabilităţile unui europarlamentar român în această structură europeană şi cum poate el ajuta România. Încercăm să le explicăm că acolo ei reprezintă interesele României şi nu interese locale, că în Parlamentul European se discută probleme macro care privesc România şi nu regiunea sau localitatea. În principiu, se constată faptul că oamenii nu cunosc mai nimic despre Parlamentul European şi despre importanţa acestor alegeri, iar acţiunile PD au tocmai rolul de a informa şi sublinia importanţa acestui eveniment electoral. Încercăm să convingem cât mai mulţi oameni să vină la vot, iar votul principal să fie pentru PD, partidul cel mai credibil la ora actuală”, a mai spus Uricec.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Uricec: „Populaţia este mai interesată de votul uninominal decât de euroalegeri”.
 Vizualizări articol: 878 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Uricec: „Populaţia este mai interesată de votul uninominal decât de euroalegeri”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei