Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 nov 2007 - Anul XII, nr. 263 (3637)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ars la salariu

Prima sancţiune în cazul poliţistului prins beat pe maşina radarului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prima sancţiune în cazul poliţistului prins că a condus maşina radarului sub influenţa băuturilor alcoolice a fost luată ieri, în urma întrunirii Consiliului de Disciplină al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava. Cel chemat ieri, la judecată, nu a fost însă protagonistul principal al scandalului de acum aproximativ două săptămâni, ci poliţistul care a încercat să muşamalizeze toată povestea, agentul şef Gheorghiţă Lazăr, pe atunci şef de post al comunei Buneşti.

Potrivit şefului IPJ Suceava, comisarul şef Ioan Nicuşor Todiruţ, Lazăr a recunoscut că nu şi-a făcut datoria aşa cum trebuie. Ofiţerii din cadrul Consiliului de Disciplină au hotărât să-i dea mustrare scrisă, însă şeful IPJ Suceava nu a fost de acord cu sancţiunea luată în acest caz şi a decis ca agentului şef Lazăr să-i fie diminuat salariul cu 10% pe următoarele două luni.

 „Nu comentez eu deciziile Consiliului de Disciplină. Eu am fost nemulţumit şi am hotărât sancţionarea cu 10% pe două luni. A fost o intervenţie necorespunzătoare la <112>... Vă spun eu că sancţiunea pecuniară e cea pe care o simte de îndată...”, a explicat, ieri, Todiruţ. 

 În seara zilei de 27 octombrie a.c., Lazăr s-a făcut că plouă în momentul în care a fost trimis să constate dacă poliţistul de pe maşina radarului, care oprise într-o parcare de pe raza comunei Buneşti, se află sau nu sub influenţa băuturilor alcoolice, aşa cum reclamaseră doi tineri din municipiul Suceava.

„Am nasu’ înfundat”, le-ar fi răspuns Lazăr celor doi tineri atunci când aceştia i-au atras atenţia că din maşina radarului (Dacia Logan - B 04 EGB) vine un puternic miros de alcool.

Deşi a încercat iniţial să meargă pe varianta că agentului şef Cătălin Costel Radu, cel de la volanul radarului, îi era rău, faptul că s-a dat la o parte, nu i-a luat cheile de la maşină şi l-a lăsat să plece mai departe, i-a mâniat pe mai marii IPJ Suceava. Asta, în condiţiile în care, cu puţin timp înainte, poliţistul de pe radar a fost observat în trafic conducând cu o viteză mult sub limita legală şi în zig-zag.

De altfel, în aceeaşi seară, după ce-a fost depistat de colegii lui şi pus să sufle în alcooltest, agetul şef Cătălin Costel Radu a fost găsit cu o alcoolemie peste limita legală (n.r.-0,81 la mie în aerul expirat). Agentul s-a internat la scurt timp la Spitalul de Psihiatrie din Câmpulung Moldovenesc, Consiliul de Disciplină neputând lua nici o decizie în cazul său, până la expirarea concediului medical.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prima sancţiune în cazul poliţistului prins beat pe maşina radarului.
 Vizualizări articol: 862 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Prima sancţiune în cazul poliţistului prins beat pe maşina radarului5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei