Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 nov 2007 - Anul XII, nr. 263 (3637)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Absent nemotivat

ÎPS Pimen a mai fentat o dată Colegiul CNSAS

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

A lipsit din nou de la audieri. ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, nu s-a prezentat nici ieri în faţa membrilor Consiliului Naţional de Studiere a Arhivelor Securităţii, chiar dacă a depus o contestaţie la decizia prin care această structură a decis că înaltul prelat a făcut poliţie politică. Pentru a-i da posibilitatea să se apere, CNSAS l-a citat din nou pe ÎPS Pimen pentru săptămâna viitoare, iar în cazul în care acesta va lipsi din nou, contestaţia se va judeca în lipsa arhiepiscopului Sucevei şi Rădăuţilor. Surse din Colegiul CNSAS au declarat că, cel mai probabil, ÎPS Pimen nu se va prezenta la audieri. "Există informaţii că actuala conducere a Bisericii a interzis preoţilor, printr-o circulară trimisă în ţară, să se prezinte la CNSAS. Se pare că Episcopul Casian al Dunării de Jos ar fi intenţionat să vină la audieri, însă prin această circulară i s-a interzis", a declarat un membru al Colegiului, după şedinţa de marţi.

CNSAS a decis luna trecută că ÎPS Pimen a făcut poliţie politică, din informaţiile existente la dosar rezultând că acesta a colaborat atât cu Securitatea, cât şi cu Direcţia de Informaţii. ÎPS Pimen avea nume conspirative pentru fiecare dintre cele două instituţii, respectiv „Sidorovici” şi „Petru”.

"Există informaţii grele despre ÎPS Pimen, despre misiunile din ţară şi din străinătate la care participa", au fost declaraţiile date de cei care au avut acces la dosar. Mircea Dinescu, unul dintre membrii CNSAS, a spus că în cazul lui ÎPS Pimen, ca şi în celelalte cazuri de altfel, decizia anunţată public a fost luată prin vot.

„Au fost doar câteva abţineri, fără nici un vot împotrivă. Pentru mine este un caz destul de trist”, declara acum câteva săptămâni Mircea Dinescu.

Chiar dacă de la pronunţarea acestui verdict a trecut ceva timp, arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor a evitat să-şi exprime un punct de vedere oficial vizavi de acest subiect.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ÎPS Pimen a mai fentat o dată Colegiul CNSAS.
 Vizualizări articol: 897 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 1 vot
ÎPS Pimen a mai fentat o dată Colegiul CNSAS2.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei