Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 nov 2007 - Anul XII, nr. 263 (3637)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Apreciere

Hrebenciuc: „Uniunea Europeană îţi dă, dar nu-ţi bagă în traistă”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vicepreşedintele PD Suceava şi candidat din partea acestui partid la alegerile europarlamentare, Florin Hrebenciuc, consideră că principala preocupare a primarilor suceveni ar trebui să fie promovarea de proiecte pentru atragerea de fonduri europene. Hrebenciuc a declarat că, în condiţiile în care bugetele locale ale localităţilor sucevene nu acoperă necesarul de fonduri pentru realizarea unor investiţii în vederea dezvoltării infrastructurii, singura şansă a primarilor rămâne atragerea fondurilor pe care Uniunea Europeană le alocă României.

„Uniunea Europeană îţi dă bani, dar nu-ţi bagă în traistă. Fondurile europene ne pot ajuta să ne dezvoltăm şi să intrăm în rând cu lumea, însă pentru aceasta primarii trebuie să fie preocupaţi de promovarea unor proiecte prin care să atragă cât mai multe fonduri europene. Consiliul Judeţean poate să rezolve anumite probleme ce ţin de finanţarea unor lucrări pentru modernizarea drumurilor judeţene, însă rămân foarte multe alte probleme care trebuie rezolvate de către administraţiile locale”, a spus Florin Hrebenciuc.

Eurocandidatul PD a recomandat primarilor suceveni ca în promovarea proiectelor cu finanţare europeană să apeleze la serviciile unor firme de consultanţă cu experienţă în acest domeniu. Hrebenciuc consideră că o astfel de soluţie ar fi cea mai potrivită, în condiţiile în care costurile pe care primăriile ar trebui să le suporte pentru angajarea unei astfel de firme pot fi deduse din finanţarea obţinută de la Uniunea Europeană. El a mai adăugat că firmele de specialitate pot sprijini administraţiile publice locale în realizarea unor proiecte competitive, în condiţiile în care nu toţi angajaţii din primării care au această sarcină au pregătirea necesară pentru o asemenea activitate.

„De obicei, persoanele angajate în primării pentru conceperea şi promovarea de proiecte europene au cumul de funcţii, şi nu se ocupă în mod expres de acest domeniu de activitate. Ori în aceste condiţii, există riscul ca anumite proiecte pe care le realizează să fie respinse la finanţare”, a declarat vicepreşedintele PD Suceava.

Florin Hrebenciuc a mai spus că în condiţiile în care primarii vor să promoveze singuri proiecte europene, au posibilitatea să obţină informaţii de pe mai multe site-uri de internet, cum ar fi www.finanţare.ro sau www.fonduri-structurale.ro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Hrebenciuc: „Uniunea Europeană îţi dă, dar nu-ţi bagă în traistă”.
 Vizualizări articol: 778 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hrebenciuc: „Uniunea Europeană îţi dă, dar nu-ţi bagă în traistă”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei