Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 nov 2007 - Anul XII, nr. 263 (3637)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tăriceanu şi Prodi au cerut UE o nouă strategie europeană de integrare socială a romilor

Miercuri, 7 Noiembrie 2007 (19:16:33)

Programele europene de ajutor social, sprijinite prin fonduri structurale, trebuie întărite pentru a rezolva eficient problematica migraţiei etniei rome, concomitent cu elaborarea unei strategii europene de integrare socială a romilor, se arată în scrisoarea către UE a premierilor român şi italian.
 
Premierul Călin Popescu Tăriceanu şi omologul său italian Romano Prodi explică, în scrisoarea de două pagini adresată preşedintelui Comisiei Europene, faptul că migraţia transfrontalieră între statele membre UE s-a intensificat semnificativ în ultima perioadă, iar autorităţile nu pot face faţă singure "valului" de noi cetăţeni.

Cei doi premieri descriu şi situaţia tensionată apărută între România şi Italia după "crima atribuită unui emigrant român de origine romă", care a determinat reacţii cu tentă rasistă şi acţiuni violente la nivelul populaţiei.

"Este evident că statele membre UE nu pot face faţă singure acestui proces de migraţie, neavând puterea de absorbţie necesară, şi se impune un răspuns rapid din partea Uniunii Europene pentru integrarea socială a categoriilor defavorizate", se arată în scrisoare.

Tăriceanu şi Prodi propun întărirea programelor europene de dezvoltare şi ajutor social, finanţate din fonduri structurale, pentru rezolvarea problematicii migraţiei etniei rome, elaborarea unei strategii europene de integrare socială prin noi iniţiative în favoarea acestei categorii de cetăţeni şi aplicarea eficientă a normelor europene de repatriere a persoanelor cu dificultăţi de adaptare, dar cu respectarea dreptului la libera circulaţie.

"Este foarte important să fie stabilit un format de cooperare care să permită o mai bună cunoaştere a migraţiei cetăţenilor la nivel european", mai arată cei doi premieri, precizând că aşteaptă din partea UE un răspuns adecvat şi rapid.

Premierul Tăriceanu şi omologul său italian, Romano Prodi, au anunţat, la finalul întâlnirii de miercuri, de la Roma, că au transmis conducerii Uniunii Europene o scrisoare comună în care solicită sprijin, inclusiv financiar, pentru integrarea socială a cetăţenilor români din Italia, în special a celor de origine romă, şi au convenit constituirea unui grup comun de lucru pe problematica romilor.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a sosit, miercuri, la Roma pentru a discuta cu omologul său italian Romano Prodi despre situaţia cetăţenilor români aflaţi pe teritoriul Italiei, precum şi despre măsurile adoptate, luni, de Guvernul de la Bucureşti pentru gestionarea problemelor acestora.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tăriceanu şi Prodi au cerut UE o nouă strategie europeană de integrare socială a romilor.
 Vizualizări articol: 718 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tăriceanu şi Prodi au cerut UE o nouă strategie europeană de integrare socială a romilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei