Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 nov 2007 - Anul XII, nr. 263 (3637)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Iniţiativă

Sandu Capră invită parlamentarii să-şi deschidă cabinete în Italia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Mihai Sandu Capră consideră că parlamentarii români ar trebui să-şi deschidă cabinete proprii în Italia, astfel încât să-i poată sprijini pe românii plecaţi să muncească în această ţară.

„Din păcate, în urma unor infracţiuni violente ale unor români din Italia, toţi ceilalţi români care trăiesc şi muncesc cinstit acolo, care au adus beneficii atât economiei Italiei, cât şi economiei româneşti, sunt acum expuşi unor manifestări xenofobe fără precedent în Europa”, a declarat parlamentarul liberal.

În opinia acestuia, pe lângă măsurile luate de Guvernul României pentru îmbunătăţirea situaţiei românilor din Italia, politicienii din Parlamentul României ar trebui să se implice personal pentru a-i ajuta pe cei care lucrează în această ţară. Sandu Capră a spus că în rezolvarea crizei românilor din Italia ar trebui să se implice atât politicienii, cât şi societatea civilă, organizaţiile neguvernamentale care au ca obiect de activitate relaţiile cu diaspora, comunităţile de oameni de afaceri şi presa.

Deputatul PNL de Suceava consideră că în situaţia în care parlamentarii ar fi de acord să-şi deschidă cabinete în mai multe zone din Italia, prin intermediul acestora ar putea fi acordată asistenţă şi consultanţă în diverse domenii de activitate. El a reamintit de cabinetul său parlamentar din Sevilla, cu scopul de a sprijini comunitatea de români din Spania.

„Poate este un fapt mărunt, dar eu consider că fiecare gest este important pentru românii plecaţi din ţară chiar şi temporar, care suferă acum mai mult ca oricând doar pentru faptul că se numesc români”, este de părere Mihai Sandu Capră.

El a adăugat că Guvernul României urmează ca, în urma unor reuniuni de urgenţă, să dispună luarea unor măsuri pentru rezolvarea crizei din Italia, care prin cooperarea poliţienească, juridică şi consulară cu autorităţile italiene să pună capăt fenomenului infracţional crescut din  ultima perioadă în rândul românilor, dar şi protejarea drepturilor comunităţilor româneşti şi găsirea celor mai bune şi mai rapide soluţii de aplanare a conflictelor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sandu Capră invită parlamentarii să-şi deschidă cabinete în Italia.
 Vizualizări articol: 711 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sandu Capră invită parlamentarii să-şi deschidă cabinete în Italia0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei