Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 nov 2007 - Anul XII, nr. 257 (3632)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Şocant

Lupii au atacat în plină zi în Vatra Dornei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Alertă în Vatra Dornei. După ce o haită de lupi a atacat în plină zi animalele din curtea unui localnic, oamenii se tem că fiarele pădurii ar putea să-i atace pe ei în orice clipă. De teamă ca evenimentul înregistrat luni, în jurul orei 11.00, pe strada Argestru, din Vatra Dornei, să nu se repete, autorităţile au cerut ca zona să fie monitorizată permanent. În plus, o echipă de vânători este pregătită să împuşte lupii în cazul în care aceştia se întorc în oraş.

Atacul de la începutul săptămânii a şocat pe toată lumea, mai ales că lupii nu atacă de obicei ziua, şi cu atât mai mult în locurile unde se află oameni. Din acest motiv, autorităţile sanitar-veterinare au toate motivele să creadă că lupii erau turbaţi. Şi celelalte amănunte povestite de proprietarul oilor sfârtecate de lupi au darul de a produce nelinişte.

Potrivit lui Neculai Forfotă, cele 10 fiare au năvălit pur şi simplu în turma de oi, iar încercările sale de a le fugări s-au dovedit nu numai inutile, ci chiar şi periculoase. Bărbatul a povestit că împreună cu soţia sa au vrut să sperie lupii şi să-şi salveze oile. Nu a fost cu putinţă pentru că lupii s-au dovedit extrem de agresivi şi i-au atacat pe soţii Forfotă. Pentru a nu sfârşi în dinţii lupilor, cei doi s-au retras şi au asistat neputincioşi la întreaga scenă. În final, după ce au devorat 10 oi, lupii s-au retras în pădure, numai că vânătorii cred că atacurile de acest gen se vor repeta.

„Atragem atenţia organelor silvice şi de vânătoare că în zona Dornelor lupii au omorât în această vară multe animale sălbatice şi domestice, datorită faptului că s-au înmulţit peste limitele naturale admise. Ocoalele silvice şi de vânătoare vor monitoriza zona, iar dacă vor găsi cadavre sau vor vâna lupi sau vulpi vor aduce probe la laboratorul DSVSA Suceava în vederea examinării pentru rabie”, se arată într-un comunicat al Direcţiei Sanitar Veterinare Suceava.

 

În judeţ există peste 300 de lupi, dublu faţă de cât ar fi normal

 

În judeţul Suceava există în acest moment peste 300 de lupi, potrivit estimărilor Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi. Nicolae Goicea, directorul acestei structuri, a declarat că efectivele actuale de lupi din judeţul Suceava sunt de două ori mai mari decât cele prevăzute, numai că reducerea exemplarelor nu se poate realiza din cauza legislaţiei.

„Lupul este ocrotit în Uniunea Europeană, unde sunt exemplare foarte puţine. Pentru a putea vâna un anumit număr de exemplare din această specie este nevoie de autorizaţie din partea Ministerului Mediului. În Suceava am obţinut dreptul de a împuşca 18 lupi. Am început să facem pânde şi sperăm să dea şi zăpada, pentru ca acţiunile să fie mai eficiente”, a spus Goicea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lupii au atacat în plină zi în Vatra Dornei.
 Vizualizări articol: 1009 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lupii au atacat în plină zi în Vatra Dornei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei