Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 nov 2007 - Anul XII, nr. 257 (3632)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Circ ieftin

A ameninţat că-şi omoară cei cinci copii, pentru a scăpa de închisoare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un recidivist din comuna Voitinel a ameninţat că-şi omoară toţi cei cinci copii, cu vârste cuprinse între câteva luni şi 12 ani, după ce şi-a văzut casa înconjurată de poliţiştii veniţi pentru a-l băga la închisoare în baza unui mandat emis de judecători. În cele din urmă, după ore întregi de negocieri, la care a participat chiar şi primarul comunei, respectivul individ a ajuns în arestul Poliţiei, cu o mică „escală” la spital, unde a primit îngrijiri medicale pentru rănile pe care şi le-a provocat singur.

Ieri dimineaţă, în jurul orei 6:00, mai mulţi poliţişti au descins la locuinţa unui sătean din comuna Voitinel, pe numele căruia fusese eliberat recent un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea. Respectivul, Constantin Ciorcan, fusese găsit vinovat de judecători pentru săvârşirea a nu mai puţin de cinci infracţiuni: port ilegal de sabie, conducere fără permis, părăsirea locului accidentului, vătămare corporală din culpă şi violare de domiciliu. Pentru toate aceste fapte, judecătorii l-au condamnat la închisoare, pedeapsa maximă fiind de trei ani.

Potrivit poliţiştilor, pe data de 3 august a anului trecut, Ciorcan a avut o altercaţie cu un consătean şi a încercat să-l lovească pe acesta din urmă cu o sabie. Din fericire, a fost imobilizat înainte de a apuca să folosească sabia. Câteva zile mai târziu, pe 14 august., Ciorcan s-a urcat la volanul unui autoturism „Dacia”, deşi nu avea permis de conducere. Aventura sa de şofer l-a costat iarăşi un dosar penal, după ce a dat cu maşina peste o femeie şi a fugit apoi de la locul accidentului. Ciorcan a ajuns în faţa judecătorilor şi pentru că în noaptea de 19 spre 20 august 2006 a intrat în gospodăria unei consătence, a făcut scandal şi i-a spart femeii două geamuri. De altfel, această din urmă faptă i-a adus şi cea mai mare condamnare şi l-a trimis în spatele gratiilor.

 

Negocieri cu primarul şi adjunctul Poliţiei Rădăuţi

 

Bărbatul ştia că a fost condamnat şi urma să fie luat de acasă de poliţişti. Cu o seară înainte, Ciorcan şi-a înecat amarul în băutură, continuând să dea peste cap pahar după pahar, până aproape în momentul în care poliţiştii i-au bătut la poartă. În primă fază, Ciorcan a încercat să fugă din calea oamenilor legii, sărind printr-un geam, însă s-a văzut nevoit să se refugieze în casă, locuinţa fiindu-i înconjurată de oamenii legii. Văzând că nu are şanse de scăpare, recidivistul, tăiat serios la o mână, a început să strige din casă că-şi omoară copiii, moment în care poliţiştii au făcut un pas înapoi.

Pentru a fi şi mai convingător, Ciorcan şi-a pus o lamă la gât şi a ameninţat că preferă să-şi ia viaţa, decât să se întoarcă în spatele gratiilor.

Cum lucrurile riscau să degenereze, iar situaţia era una destul de tensionată, la faţa locului a ajuns şi adjunctul şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, comisarul Constantin Alistar, precum şi primarul comunei Voitinel, Maria Pleşca. Totodată, la Voitinel, a fost trimisă şi o grupă de luptători ai Detaşamentului Poliţiei de Intervenţie Rapidă (DPIR), pregătită să intervină în forţă în cazul în care situaţia scăpa de sub control. Totuşi, până la sosirea echipajului DPIR, lucrurile s-au rezolvat, Ciorcan fiind convins să se predea de bună voie.

Cei cinci copii ai săi nu au avut de suferit şi sunt acum în afara oricărui pericol.

„I-am spus că un mandat trebuie executat, că nu are rost să se opună şi nici să facă vreun gest nesăbuit. Soţiei sale i-am spus să facă o cerere la Consiliul Local, să-i dăm un ajutor ceva, că îi va fi greu, singură, să-şi crească copiii”, ne-a declarat la puţin timp după incident Maria Pleşca, primarul de la Voitinel.  

Înainte de a fi încarcerat în arestul Poliţiei, Constantin Ciorcan a fost dus la spital, unde a primit îngrijiri pentru rana de la mână. Din beciurile Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, bărbatul va fi dus într-unul dintre penitenciarele din ţară, unde îşi va executa pedeapsa.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A ameninţat că-şi omoară cei cinci copii, pentru a scăpa de închisoare.
 Vizualizări articol: 847 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
A ameninţat că-şi omoară cei cinci copii, pentru a scăpa de închisoare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei