Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 nov 2007 - Anul XII, nr. 257 (3632)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Hotărâre

Lista deponenţilor CEC despăgubiţi pentru maşini a fost extinsă

Guvernul a aprobat în şedinţa de ieri, printr-un memorandum, extinderea listei deponenţilor CEC care primesc despăgubiri pentru conturile deschise în vederea achiziţionării de autoturisme şi a termenului până la care au fost deschise depozitele, au declarat surse oficiale.

Statul va despăgubi toţi deponenţii care au constituit depozite la Casa de Economii şi Consemnaţiuni (CEC) pentru achiziţionarea de autoturisme, indiferent de tipul acestora, deschise până la 15 februarie 1992, şi nu până în noiembrie 1990, iar despăgubirile vor fi indexate până la 31 iulie 2007, au declarat anterior surse ministeriale.

Legea actuală, aprobată de Parlament în mai 2007, permite acordarea de despăgubiri băneşti doar pentru persoanele care au depus la CEC până la 1 noiembrie 1990 diverse sume de bani în vederea achiziţionării de autoturisme Dacia.

Despăgubirile sunt egale cu suma depusă la CEC, indexată cu nivelul indicelui ratei de inflaţie, calculat din data depunerii până în ziua achitării.

"Guvernul va extinde însă atât categoria deponenţilor care vor primi despăgubiri, incluzând persoanele care au constituit depozite la CEC şi pentru alte mărci de autoturisme, nu doar pentru Dacia, cât şi data limită luată în calcul pentru constituirea depozitelor. Vor fi acordate astfel despăgubiri pentru depozitele constituite până la 15 februarie 1992, data de stopare a deschiderii de conturi, şi nu până la 1 noiembrie 1990, prevăzută în prezent", au declarat surse ministeriale.

Data limită până la care se aplică indexarea cu nivelul inflaţiei, pentru determinarea valorii despăgubirii, va fi 31 iulie 2007.

"Data de 31 iulie 2007 a fost agreată de Ministerul Economiei şi Finanţelor şi de CEC ca termen limită până la care se aplică indexarea", au afirmat sursele.

Legislaţia actuală prevede că pentru acoperirea financiară a despăgubirilor sunt acordate titluri de stat cu o maturitate între 1 şi 2 ani.

Sursele citate au precizat că emisiunea de titluri de stat va fi lansată pe numele CEC, valoarea nominala totală a emisiunii fiind valoarea totală a despăgubirii, rezultată din însumarea celor 37.460 de valori individuale.

Valoarea individuală a emisiunii de titluri de stat va fi cea a despăgubirii corespunzătoare fiecăruia dintre cei 37.460 deponenţi.

Scadenţa va fi de un an de la data emisiunii, iar titlurile de stat nu vor fi negociabile şi nici purtătoare de dobândă.

Camera Deputaţilor a decis, în luna mai, că persoanele fizice care au depus bani la CEC în vederea achiziţionării de autoturisme Dacia vor fi despăgubite, urmând să primească în 2008 titluri de stat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lista deponenţilor CEC despăgubiţi pentru maşini a fost extinsă.
 Vizualizări articol: 518 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lista deponenţilor CEC despăgubiţi pentru maşini a fost extinsă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei