Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 nov 2007 - Anul XII, nr. 257 (3632)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În 2007

Guvernul a alocat 47,5 milioane de lei pentru şcolile din judeţul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Guvernul României a alocat, în cursul anului 2007, 47,5 milioane de lei (475 miliarde de lei vechi) pentru reabilitarea şi modernizarea mai multor unităţi de învăţământ din judeţul Suceava. Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, Lucian Lungu, a declarat că la aceste sume se adaugă investiţiile realizate prin IŞJ Suceava, în cursul anului 2007, în valoare de 12,9 milioane de lei. El a adăugat că aceste sume au fost alocate pentru modernizarea şi reabilitarea unui număr de 174 de şcoli, 63 din mediul urban şi 111 din mediul rural

Lucian Lungu a spus că în comparaţie cu sumele alocate în anii precedenţi, s-a constatat o evoluţie a valorii investiţiilor în şcolile şi grădiniţele sucevene, în condiţiile în care fondurile din 2005 au fost de 500.000 lei. Şeful învăţământului sucevean a mai arătat că în anul 2006, prin IŞJ Suceava s-au realizat investiţii în valoare de 15,17 milioane de lei, iar de la Guvern s-au mai alocat alte 18,9 milioane de lei pentru 191 de şcoli.

„Se poate vedea o evoluţie foarte clară în sumele pe care judeţul Suceava le-a primit de la Guvern pentru reabilitarea şcolilor. Practic, învăţământul sucevean a obţinut în această perioadă echivalentul fondurilor primite în ultimii 10 ani”, a declarat Lucian Lungu.

 

Lucrări de reabilitare la 82 de şcoli

 

El a adăugat că la totalul fondurilor alocate în cursul anului 2007 se mai adăugă alte 15,6 milioane de lei, aprobate recent printr-o hotărâre a Guvernului României. Lucian Lungu a explicat că aceşti bani urmează să fie folosiţi pentru continuarea unor lucrări de reabilitare la 82 de şcoli din judeţ. De asemenea, prin aceeaşi hotărâre s-a aprobat alocarea a 3,9 milioane de lei pentru începerea unor investiţii noi, la 49 de unităţi de învăţământ.

„Aceste fonduri au venit într-un moment în care încă se mai pot organiza licitaţii sau să se execute lucrări, astfel încât să le putem folosi până la sfârşitul acestui an. Şi voi avea o discuţie cu primarii din localităţile care vor beneficia de aceste fonduri, să vedem dacă vor putea să le folosească. Oricum, sunt convins că ele vor putea fi folosite, astfel încât să putem reabilita cât mai multe şcoli din judeţ”, a mai spus şeful IŞJ Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul a alocat 47,5 milioane de lei pentru şcolile din judeţul Suceava.
 Vizualizări articol: 675 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul a alocat 47,5 milioane de lei pentru şcolile din judeţul Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei