Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 nov 2007 - Anul XII, nr. 257 (3632)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Ion CRISTOIU

Ion CRISTOIU


Nevolnicii de la PSD

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La lansarea candidaţilor PSD pentru europarlamentare, răspunzând invitaţiei mai mult decât ciudate din partea lui Mircea Geoană, Traian Băsescu a ţinut un discurs în care şi-a permis să-l atace pe Ion Iliescu, ridicând în slăvi aşa-zisa grupare reformistă din partid. Dacă PSD se reformează sau nu, dacă în PSD trebuie să mai fie sau nu Ion Iliescu nu e, din punct de vedere constituţional, treaba preşedintelui.

Că preşedintele şi-a permis să încalce din nou Constituţia amestecându-se în viata internă a unui partid nu ne miră. A devenit deja o obişnuinţă bătuta pe care o joacă Traian Băsescu pe Constituţie. Şi nu deoarece şi-ar fi propus, cum îl acuză adversarii, să se impună ca un Lukasenko al României, ci pentru că domnia sa e astfel educat de la şcoala de cadeţi din anii socialismului, încât să nu înţeleagă statul de drept. Sunt oameni care se nasc fără un anume organ. Traian Băsescu s-a născut, din punct de vedere educativ, fără organul numit conştiinţa statului de drept. Dovedind încă o dată că impulsurile autoritariste antidemocrate ţin aproape exclusiv de personalitatea politicianului şi nu de împrejurări.

Ne miră, în schimb, reacţia liderilor PSD în frunte cu Mircea Geoană. Amestecul public brutal al preşedintelui în viaţa PSD nu e o noutate. A mai făcut-o de mai multe ori până acum, invocând pretextul, splendid în aberaţia sa, că are dreptul la opinie, ca orice cetăţean. Noutatea o constituie faptul că Traian Băsescu a intervenit în viaţa internă a PSD la o reuniune a PSD, în prezenţa liderilor acestui partid. Când Traian Băsescu şi-a dat cu părerea despre cine sunt Buni şi cine sunt Răi din PSD într-un interviu în direct, ne-am fi aşteptat la o reacţie extrem de dură a conducerii PSD. Fie printr-un Comunicat al Conducerii, fie printr-o intervenţie, telefonică la postul TV respectiv, în timp ce Traian Băsescu îşi expunea opinia.

N-avem cunoştinţă de o astfel de reacţie. Să zicem însă că, în cazul dialogurilor televizate ale preşedintelui, liderii PSD, marcaţi de un deosebit simt al politeţii, n-au vrut să facă scandal intervenind prin telefon sau măcar cerând postului respectiv să poată interveni.

La  Romexpo, Traian Băsescu a intervenit brutal în viaţa PSD în prezenţa liderilor PSD şi a unei săli pline până la refuz cu militanţi PSD. Atacarea lui Ion Iliescu, preşedintele de onoare al partidului, indicaţiile de a se reforma date partidului, reclamau o intervenţie fermă din partea lui Mircea Geoană sau, admiţând că preşedintele PSD era paralizat de surpriză, a cuiva  din sală.

O cerea deopotrivă:

1) Mitocănia fără margini a unui personaj pe care îl inviţi la tine acasă, la masă, şi el îţi face tatăl boşorog, nevasta, curvă, iar pe tine, netot, pentru că ai scaune în loc de fotolii.

2) Încălcarea gravă a Constituţiei prin amestecul brutal în viata unui partid de pe scena politică a tării.

Spre uluirea electoratului PSD, nici Mircea Geoană, nici un alt lider, nici sala de la Romexpo, nu l-a pus la punct pe Traian Băsescu.

S-au găsit multe explicaţii acestei ciudăţenii. Una dintre ele vorbea chiar de un târg între Mircea Geoană şi Traian Băsescu. Ar fi simplu dacă aceasta ar fi explicaţia. Din nenorocire, ea e alta. Ea trimite la incapacitatea liderilor PSD de a face fată unor situaţii neprăvăzute. Dovadă că mai sunt încă nevolnici într-ale politichiei dâmboviţene.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nevolnicii de la PSD.
 Vizualizări articol: 2478 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nevolnicii de la PSD0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei