Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 26 oct 2007 - Anul XII, nr. 252 (3627)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cultural

Balet de cinci stele pe scena suceveană

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Teatrul Academic de Operă şi Balet din Kiev - Modern Balet - a prezentat, miercuri seara, pe scena Casei de Cultură Suceava, spectacolul extraordinar de balet în două acte „Carmen TV”, în coregrafia lui Radu Poclitaru, care este, de fapt, o variantă modernă a spectacolului scris de Georges Bizet. Aproape două ore, momentele artistice s-au desfăşurat într-un ritm alert, ameţitor, dar deosebit de plăcut pentru privitori.

Balerinii ucraineni şi-au dovedit clasa şi au demonstrat că şcoala lor de balet nu are concurenţă. Soliştii Olga Kondakova, Dmitriv Kondratiuc, Alexei Bubniv, Serghei Kon, Elena Dolghih, alături de ceilalţi balerini, au impresionat prin profesionalismul şi dăruirea cu care au susţinut spectacolul de la Suceava, primul dintr-un turneu prin 5 oraşe din România.

Deşi biletele nu au avut un preţ foarte ridicat, 30 ori 50 de lei, după cât de aproape de scenă erau locurile, sucevenii nu s-au înghesuit să vină la balet. Cei care au fost în sală nu au regretat nici un ban. Civilizaţi, cunoscători ai acestui gen de spectacole, publicul şi-a răsplătit cu aplauze prelungi musafirii din Kiev, dar şi pe regizorul baletului.

Curiozitatea, dorinţa de a vedea un spectacol celebru şi un corp de balet cu renume în toata lumea, i-a determinat pe 247 de suceveni să fie  prezenţi în sala de spectacol.

Din păcate, au fost mult prea puţini pentru a acoperi cheltuielile acestui spectacol, care a inclus 28 de artişti.

 

Cu bani de-acasă pentru a se ţine spectacolul la Suceava

 

Impresarul spectacolului, Ion Postelnicu, a scos din buzunarul propriu câteva zeci de milioane de lei vechi pentru a acoperi onorariile artiştilor, doar pentru ca spectacolul să nu fie suspendat la Suceava. Casa de Cultură Suceava a oferit sala, luminile şi sonorizarea gratuit.
Organizatorii spectacolului afirmă că, dacă ar mai fi fost măcar o sută de spectatori plătitori de bilete, s-ar fi acoperit onorariile artiştilor ucraineni.

Mihail Zeteia, organizatorul acestui turneu pe partea artistică (născut la Chişinău, dar de 12 ani stabilit la Bucureşti), ne-a spus că „artiştii care au venit la Suceava cer onorarii mai mari pentru că au şi foarte mare valoare. Mulţi dintre ei au avut contracte cu cele mai mari teatre de balet din Ucraina şi Rusia”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Balet de cinci stele pe scena suceveană.
 Vizualizări articol: 991 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Balet de cinci stele pe scena suceveană0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei