Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 26 oct 2007 - Anul XII, nr. 252 (3627)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

De anul viitor

Medicii vor avea salarii în funcţie de performanţă

"

Ministrul Sănătăţii Eugen Nicolăescu a anunţat, ieri, la Iaşi, că anul 2008 va schimba "din temelii" salarizarea în domeniul medical, iar medicii vor primi salarii după anumite criterii de performanţă, măsura vizând creşterea calităţii actului medical.

"Sistemul actual de salarizare, comunist, este nemotivant şi ineficient. Salarizarea pe bază de performanţă va schimba foarte rapid sistemul medical, şi vom vedea, în primul rând, o schimbare în mod de adresare faţă de pacient", a declarat, într-o conferinţă de presă, Nicolăescu.

Ministrul Sănătăţii s-a întâlnit la Iaşi cu 400 de medici, manageri de spitale şi reprezentanţi ai caselor de asigurări din judeţele din nordul Moldovei. Cu acest prilej, s-au discutat şi criteriile care vor fi luate în calcul pentru măsurarea performanţelor medicale.

"Criteriile vor fi foarte ferme şi precise: se va lua în calcul complexitatea cazurilor rezolvate, calitatea actului medical, gradul şi calitatea spitalului", a precizat ministrul.

Nicolăescu a adăugat că va dezbate aceste criterii cu reprezentanţii cadrelor medicale din toate regiunile de dezvoltare ale României, după care va elabora un proiect de lege pe care-l va supune aprobării Parlamentului în luna decembrie, urmând ca acesta să fie pus în aplicare începând cu luna ianuarie a anului 2008.

În altă ordine de idei, ministrul s-a referit şi la salarizarea asistenţilor medicali, care la rîndul lor ar putea face obiectul unei ordonanţe guvernamentale, la sfârşitul acestui an.

"După 1 noiembrie voi sta la discuţii cu sindicatele, privind salarizarea pentru anul 2008. Probabil că aceasta se va fixa ca-n anii precedenţi, printr-o ordonanţă emisă în vacanţa parlamentară", a declarat Nicolăescu, fără a comenta revendicările sindicaliştilor.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Medicii vor avea salarii în funcţie de performanţă.
 Vizualizări articol: 702 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Medicii vor avea salarii în funcţie de performanţă5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din National

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei