Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 26 oct 2007 - Anul XII, nr. 252 (3627)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Protest inedit

Grevă japoneză a consilierilor PSD în şedinţa de Consiliu Local

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sala de şedinţe a Consiliului Local Suceava a fost, ieri, scena unui protest inedit al unor consilieri locali, contra Primăriei municipiului pe care îl reprezintă. Mai exact, protestul lor a fost îndreptat, în specia, împotriva primarului Ion Lungu, pe care îl consideră responsabil de o serie de nereguli semnalate de ei.

Consilierii PSD au intrat în sala de şedinţe purtând banderole albe la braţ şi cu mesaje inscripţionate roşu, pe un fel de pancarte, pe care le-au aşezat în dreptul fiecăruia dintre ei.

“Este un fel de grevă japoneză mixtă, prin care semnalăm principalele probleme cu care se  confruntă în momentul acesta cetăţenii municipiului Suceava. Protestăm împotriva Primăriei municipiului Suceava, în speţă, contra primarului Ion Lungu.”, a anunţat liderul grupului de consilieri social-democraţi, Virginel Iordache.

“Sunt mai multe deficienţe, dar noi am selectat doar patru. În primul rând, deşi este iarnă, nu toţi cetăţenii municipiului beneficiază de căldură şi apă caldă. Apoi, marea neîmplinire a primarului Ion Lungu este modul de cheltuire a banului public. Este vorba de efectuarea unor lucrări înainte de terminarea licitaţiilor, banul public fiind cheltuit în mod ilegal. Semnalăm şi problema câinilor comunitari, care se rezolvă doar prin uciderea acestora, o metodă nemiloasă. Tragem un semnal de alarmă şi faţă de atitudinea primarului vizavi de consilierii PSD care ridică o serie de probleme, dar care nu sunt băgate în seamă. Dorim doar, să aducem în discuţie principalele probleme ale oraşului şi vom continua aceste acţiuni dacă primarul nu se va ocupa de problemele cetăţeanului şi problemele sale vor fi doar cele ale PNL-ului”, a declarat Virginel Iordache.

 

Gestul PSD, considerat un spectacol ieftin, de campanie electorală

 

Protestul PSD-ului a fost considerat a fi doar un „spectacol ieftin, de campanie electorală”, de către primarul Ion Lungu, care le-a cerut să aibă răbdare încă jumătate de an, până la campania electorală, când oamenii vor decide dacă ce a făcut a fost bun sau rău.

“Ce văd acum, consider un teatru ieftin. Nici măcar ei nu cred în ceea ce au scris în mesajele de protest. Să lăsăm cetăţenii să decidă şi să voteze în cunoştinţă de cauză. Totdeauna am ţinut ca Primăria Suceava să fie o zonă liberă de politică. Eu, ca primar, nu îmi permit să fac politică în Primărie. Lucrările de termoficare sunt o necesitate, dacă nu le făceam, pierdeam banii alocaţi gratuit de Guvern. În timp, se va vedea că a fost cea mai bună decizie. Cât despre problema câinilor vagabonzi, numai anul acesta au fost sterilizaţi gratuit peste 400 de câini comunitari, dintre cei prinşi de pe străzi şi duşi în adăpostul din lunca Sucevei. Referitor la transparenţa în cheltuirea banului public, nici nu se pune problema, dovadă fiind şi controalele făcute de organele de specialitate, precum Curtea de Conturi sau chiar şi DNA, care au constatat că nu sunt probleme de acest fel la Primăria Municipiului Suceava. Ei spun, că nu iau în seamă propunerile lor. Din contră, chiar am fost acuzat de consilierii PNL că acord o prea mare importanţă consilierilor PSD. Asta se datorează faptului că sunt o forţă în Consiliul Local, dar este o mare diferenţă între a face spectacol şi a lucra în folosul comunităţii.

Eu cred că vom trece de această etapă, de spectacolele ieftine de campanie electorală şi, cred cu sinceritate, că acesta este cel mai bun Consiliu Local de până acum, de după Revoluţie, care are nu doar multe iniţiative, ci şi multe realizări”, a declarat şeful municipalităţii sucevene

Protest la protest

 

Protestul PSD-iştilor nu a fost privit cu ochi buni de ceilalţi consilieri locali, care i-au ironizat atât prin remarcile lor, cât şi prin acţiuni. Astfel, singurul consilier PLD, Viorel Seredenciuc, a improvizat, la rândul său, o pancartă scrisă cu pixul, prin care protesta contra protestului colegilor săi. Protestului său i s-a alăturat şi consilierul independent Radu Vătafu, ambii considerând că gestul PSD este doar un circ electoral.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Grevă japoneză a consilierilor PSD în şedinţa de Consiliu Local.
 Vizualizări articol: 930 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Grevă japoneză a consilierilor PSD în şedinţa de Consiliu Local0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei