Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 26 oct 2007 - Anul XII, nr. 252 (3627)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Proiect transfrontalier

Festivalul de film „Pe urme de legendă”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
"

La Suceava debutează, mâine, Festivalul de film „Pe urme de legendă”, manifestare care constituie evenimentul axial în derularea proiectului cu genericul „Promovarea cooperării transfrontaliere prin carte - film - advertising”.

Proiectul, finanţat PHARE-CBC, este promovat de Filiala Suceava a Asociaţiei Difuzorilor şi Editorilor Patronat al Cărţii (ADEPC), având ca parteneri Consiliul Judeţean Suceava şi Centrul de perfecţionare a funcţionarilor de stat şi publici Cernăuţi - Ucraina.

Aşa cum am aflat de la organizatori, obiectivul proiectului constă în „dezvoltarea cooperării între creatori, promotori de cultură şi operatori din zona transfrontalieră Suceava – Cernăuţi, în vederea valorificării patrimoniului cultural şi istoric, ca mijloc de promovare a turismului tematic”. Proiectul vine în continuarea unui alt proiect, derulat de aceeaşi asociaţie, intitulat „Tradiţie şi modernitate, baza cooperării transfrontaliere”.

Dorinţa organizatorilor este ca, prin acest festival de film, care constituie principalul element al proiectului, să promoveze cu precădere genul de producţii realizate în cooperare.

Din suma totală de 54.300 de euro, 49.300 de euro sunt fonduri sub formă de grant, restul reprezentând contribuţia ADEPC. Deocamdată, la această primă ediţie, la care sunt înscrişi un număr de 10 participanţi din România şi Ucraina, „poarta a fost deschisă mai larg”, aşa cum s-a precizat, fără impuneri şi condiţii restrictive.

 

Preşedintele juriului: regizorul şi scenaristul Alecu G. Croitoru

 

Juriul festivalului îl are ca preşedinte pe regizorul şi scenaristul Alecu G. Croitoru, prof. univ. la Universitatea de Artă „Hyperion”, membri fiind cameramanul Adrian Vulpe de la TVR Cultural şi un reprezentant al televiziunii ucrainene.

Premiile sunt, deocamdată, modeste (Marelui Premiu de cca. 200 de euro i se vor adăuga premiile I, II şi III precum şi 3 menţiuni, dar vor mai exista premii pentru regie, imagine, montaj sau coloană de sunet).

Organizatorii spun că este „doar un început” şi speră ca, la ediţiile următoare, Marele Premiu să ajungă la 1000 de euro.

Festivalul doreşte „să prezinte Bucovina ca pe o poveste frumoasă şi atractivă” şi, totodată, să stimuleze şi să creeze premisele realizării „unui prim film despre Bucovina, de o parte şi de cealaltă a frontierei”.

Programul festivalului, care se desfăşoară în intervalul 27-29 octombrie a.c., cuprinde jurizarea şi apoi vizionarea publică a filmelor (cu intrarea liberă), zilnic, între orele 11:00-17:00, în sala multimedia a Muzeului de Ştiinţele Naturii din cadrul Complexului Muzeal Bucovina Suceava. Festivitatea de decernare a premiilor şi închiderea festivalului vor avea loc luni, la ora 19:00, în salonul de protocol al Hotelului „Gloria”.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Festivalul de film „Pe urme de legendă”.
 Vizualizări articol: 1462 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Festivalul de film „Pe urme de legendă”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei