Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 26 oct 2007 - Anul XII, nr. 252 (3627)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nereguli

Evaziune fiscală de 3 miliarde de lei vechi la două firme de construcţii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
"

Două firme de construcţii din judeţul Suceava au prejudiciat bugetul de stat cu peste 300.000 de lei (trei miliarde de lei vechi). Comisarul şef al Gărzii Financiare Suceava, Ionuţ Vartic, a declarat că, în perioada septembrie – octombrie 2007, comisarii acestei instituţii au efectuat verificări la două societăţi comerciale sucevene, cu obiect principal de activitate - comerţul cu ridicata a materialelor de construcţii, evaziunea fiscală constatată fiind de ordinul miliardelor de lei vechi.

Vartic a explicat că, la una dintre aceste societăţi, prejudiciul adus bugetului de stat a fost de 210.910 de lei. Şeful Gărzii Financiare Suceava a precizat că, în perioada februarie - octombrie 2006, firma în cauză s-a aprovizionat, de la o societate comercială din judeţul Cluj, cu 322.749 kilograme de fier beton şi aproape 11.000 kilograme de sârmă ghimpată, tranzacţii care nu au fost înregistrate în contabilitate. Vartic a spus că reprezentanţii firmei sucevene nu au putut prezenta comisarilor financiari o serie de documentele emise de societatea din Cluj pentru aprovizionări cu mărfuri în suma de peste 600.000 de lei. „Prin neînregistrarea achiziţiilor şi, implicit, a vânzărilor acestor materiale de construcţii cu un adaos mediu estimat de 5%, societatea în cauză a diminuat taxele şi impozitele datorate bugetului de stat cu o sumă estimată de 210.910 de lei”, a declarat şeful Gărzii Financiare Suceava.

El a adăugat că, şi în cazul celeilalte firme, comisarii financiari au descoperit că mai multe documente de achiziţie a unor materiale de construcţie nu au fost înregistrate în contabilitate. Mai mult, în anul 2006, firma suceveană a înregistrat în contabilitate, la capitolul cheltuieli cu mărfurile, o sumă de aproape 180.000 de lei, folosind documente care nu pot fi considerate justificative, şi a dedus taxa pe valoarea adăugată în suma de 33.981 de lei. Vartic a explicat că efectele fiscale au reprezentat reducerea impozitului pe profit datorat bugetului cu suma de 28.616 de lei şi TVA de plată în valoare de 33.981 de lei.

Comisarul şef al Gărzii Financiare Suceava a mai spus că, în ambele cazuri, pe numele administratorilor firmelor s-au întocmit plângeri penale pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Evaziune fiscală de 3 miliarde de lei vechi la două firme de construcţii.
 Vizualizări articol: 981 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 2 voturi
Evaziune fiscală de 3 miliarde de lei vechi la două firme de construcţii4.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei