Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 oct 2007 - Anul XII, nr. 251 (3626)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sancţiuni

Termica, amendată pentru că nu furnizează căldură

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
"

Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Suceava a amendat cu 8000 de lei societatea Termica. Inspectorii OJPC au început, pe 19 octombrie, să facă verificări privind calitatea distribuirii căldurii şi a apei calde în municipiul Suceava. În urma controlului, societatea de termoficare suceveană a primit două amenzi în valoare de câte 4000 de lei fiecare, iar sancţiunile au fost aplicate pentru că societatea nu a respectat prevederile legale de furnizare a energiei termice către populaţie şi nici pe cele pentru efectuarea lucrărilor de reabilitare a reţelei de termoficare. Potrivit directorului OJPC, Elena Oanea, „societatea de termoficare nu a respectat termenii regulamentului de furnizare a căldurii către populaţie”.

Regulamentul prevede că locuitorii din mediul urban trebuie să beneficieze de agent termic după înregistrarea, timp de trei zile consecutiv, între orele 18.00 – 6.00, a unor valori medii ale temperaturii exterioare de +10 grade Celsius, sau mai mici. Furnizorii de căldură mai au obligaţia să oprească agentul termic din locuinţele populaţiei urbane când temperaturile medii externe, pentru trei zile consecutive, depăşesc +10 grade Celsius, între orele 18.00 şi 6.00. Termica nu a respectat aceste prevederi, iar în zilele în care temperaturile exterioare impuneau furnizarea de agent termic, o parte dintre locuitorii municipiului Suceava nu aveau căldură în casă. Pentru încălcarea acestor prevederi ale regulamentului, OJPC a amendat SC Termica cu 4000 de lei.

Termica a mai primit de la OJPC o altă amendă, tot de 4000 de lei, din cauză că, deşi s-a intrat deja în sezonul rece, societatea încă mai execută lucrări de reabilitare a reţelei. „Lucrările de reabilitare a reţelei trebuie efectuate în afara sezonului rece, nu atunci când populaţia ar trebui să beneficieze de apă caldă şi căldură”, a spus directorul OJPC, Elena Oanea. Practic, într-o singură zi, societatea suceveană de termoficare a primit două amenzi care, cumulate, însumează 8000 de lei.

 

Conducerea Termica va contesta în instanţă sancţiunea

 

Directorul executiv al Termica, Constantin Plăcintă, a declarat că „din punct de vedere legal amenda aplicată de OJPC nu se justifică, întrucât lucrările de reabilitare a reţelei nu au fost programate să se desfăşoare pe perioada sezonului rece”. Constantin Plăcintă susţine că lucrările, potrivit contractului, trebuiau să se finalizeze pe 15 octombrie, înainte de începerea sezonului rece. Plăcintă spune că, din motive obiective, sau subiective, finalizarea lucrărilor a fost întârziată. Pe de altă parte, directorul Constantin Plăcintă a declarat că „din punct de vedere moral, amenda este perfect justă, deoarece populaţia nu are nici o vină pentru întârzierea lucrărilor şi pentru că nu are apă caldă şi căldură”.

Constantin Plăcintă a spus că va achita amenda în termen de 48 de ore pentru a beneficia de posibilitatea de a plăti jumătate din minim, însă a precizat că va contesta în instanţă sancţiunea. „Voi face contestaţie în instanţă, pentru că noi nu am programat aceste lucrări în sezonul rece. Legal, amenda nu se justifică”, a spus Constantin Plăcintă.

La ora actuală, aproximativ 10.000 de locuitori din municipiul Suceava nu beneficiază încă de apă caldă şi căldură, din cauza întârzierii finalizării lucrărilor de reabilitare a reţelei de termoficare. Cu puţin timp în urmă, atunci când temperaturile de afară erau foarte scăzute, o treime din populaţia municipiului îngheţa în casă, tot din cauza întârzierii lucrărilor de reabilitare, care nu permiteau furnizarea de energie termică. Constantin Plăcintă a precizat că întârzierea lucrărilor este cauzată de faptul că banii au fost alocaţi târziu de către Guvern, cele 18 firme care au câştigat licitaţiile pentru execuţia lucrărilor nu au avut forţă de muncă suficientă şi, nu în ultimul rând, proiectele întocmite nu coincideau în totalitate cu realitatea din teren."
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Termica, amendată pentru că nu furnizează căldură.
 Vizualizări articol: 974 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 3 voturi
Termica, amendată pentru că nu furnizează căldură4.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei