Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 oct 2007 - Anul XII, nr. 251 (3626)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fără eficienţă

Răbdarea pensionarilor suceveni, pusă la încercare de judecători

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
"

Intenţia pensionarilor din judeţul Suceava de a-şi obţine drepturile prin intermediul instanţei se loveşte, de cele mai multe ori, de amânări succesive în ceea ce priveşte formularea unei soluţionări.

Potrivit directorului executiv al Casei Judeţene de Pensii (CJP) Suceava, Robert Marian, din cele 197 de procese în care instituţia a fost implicată, în primele nouă luni ale anului 2007, numai 49 au fost soluţionate. Procentual, această cifră reprezintă numai 25% din numărul total al proceselor intentate de pensionarii nemulţumiţi din judeţul Suceava. Pe de altă parte, din cele 49 de soluţii deja formulate, numai 8 au fost în defavoarea CJP Suceava, soluţii care au obligat instituţia la a rezolva problemele semnalate de reclamanţi.

Cele mai multe litigii, aproximativ 45%, reprezintă contestaţii la Legea nr.19/2000, privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale. Aproximativ 35% sunt contestaţii ale deciziilor de recalculare emise în baza O.U.G. nr.4/2005, privind recalcularea pensiilor din sistemul public, provenite din fostul sistem al asigurărilor sociale de stat, şi H.G. nr.1550/2004, privind efectuarea operaţiunilor de evaluare în vederea recalculării pensiilor din sistemul public, stabilite în fostul sistem al asigurărilor sociale de stat, potrivit legislaţiei anterioare datei de 1 aprilie 2001. Aproximativ 20%  dintre litigii au ca obiect contestaţii privind modul de aplicare a legilor speciale, 189/2000, 309/2002 şi 44/1994, privind drepturile persoanelor persecutate pe motive etnice, a veteranilor de război, precum şi ale invalizilor şi văduvelor de război.

„Comparativ cu anii anteriori, numărul proceselor în care a fost implicată CJP Suceava s-a redus în 2007. Dacă în perioada 2003-2006, instituţiei noastre i-au fost intentate 1.079 de procese, însemnând o medie de aproximativ 270 de procese pe an, numărul litigiilor se menţine, în 2007, sub 200”, a declarat directorul Robert Marian.

Acesta a precizat că o mare parte dintre procesele rămase nesoluţionate în 2007, urmează să primească o decizie din partea instanţei, până la sfârşitul luni noiembrie.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Răbdarea pensionarilor suceveni, pusă la încercare de judecători.
 Vizualizări articol: 1259 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Răbdarea pensionarilor suceveni, pusă la încercare de judecători0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei