Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 oct 2007 - Anul XII, nr. 251 (3626)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În ştreang

Peste 500 de suceveni şi-au pus capăt zilelor, în ultimii ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
"

Conform unui studiu finalizat recent de Serviciul Judeţean de Medicină Legală (SJML) Suceava, sute de suceveni au ales, în ultimii ani, să-şi pună capăt zilelor.

Din rapoartele de necropsie medico-legale şi datele oferite de Poliţie şi Parchet rezultă că, în perioada 2001-2006 (inclusiv), au fost înregistrate nu mai puţin de 496 de sinucideri, reprezentând aproximativ 21% din totalul morţilor violente petrecute în acest interval. Dacă adăugăm şi cele câteva zeci de cazuri înregistrate de la începutul acestui an (n.r.- nu se cunoaşte încă numărul exact, pentru că activitatea de bilanţ a SJML Suceava e programată pentru lunile următoare), atunci numărul sinucigaşilor din ultimii şapte ani este de peste 500 de persoane.

Potrivit şefei SJML Suceava, doctor Lăcrămioara Bălan, numărul cazurilor de sinucideri din judeţ a atins cifra cea mai ridicată în anul 2001 (139), după care a avut o scădere constantă. „S-a constatat că rata suicidului creşte odată cu descreşterea nivelului de trai, când oamenii aşteaptă mai mult de la viaţă, de la familie, de la societate, aşteptări care, prin nerealizare, pot duce la frustrare şi suicid, incidenţa acestuia variind invers proporţional cu stabilitatea relaţiilor sociale. Ori de câte ori nivelul de integrare socială este scăzut, rata suicidului creşte şi invers”, e de părere Lăcrămioara Bălan. Şefa SJML Suceava mai spune că cele mai multe sinucideri s-au înregistrat în mediul rural şi că principalele cauze care i-au determinat pe oameni să-şi pună ştreangul de gât au fost sărăcia, izolarea socială, dificultatea în accesul la asistenţa medicală de specialitate şi nivelul educaţional scăzut. Conform analizei SJML Suceava, cazurile de sinucideri se înregistrează în martie, iunie, iulie, august, iar luna cu nivelul cel mai ridicat al actelor de suicid este septembrie. Metoda cel mai des folosită este spânzurarea, urmată de înec şi intoxicaţie (supradoze de somnifere, antidepresive, substanţe toxice în doze letale).

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 500 de suceveni şi-au pus capăt zilelor, în ultimii ani.
 Vizualizări articol: 1191 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 500 de suceveni şi-au pus capăt zilelor, în ultimii ani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei