Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 oct 2007 - Anul XII, nr. 251 (3626)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Vernisaj

Brăţările dacice în ţara dacilor liberi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
"

Mult aşteptata expoziţie cu genericul „Comorile dacilor: Brăţările de aur ale regilor daci” s-a deschis ieri, la ora 11:00, în „Sala Tezaur” a Muzeului de Istorie din municipiul Suceava. Având ca organizatori Consiliul Judeţean Suceava, Complexul Muzeal Bucovina (CMB), Ministerul Culturii şi Cultelor, Direcţia Judeţeană pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional (DJCCPCN) şi Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR), expoziţia prezintă publicului faimoasele brăţări dacice de aur răscumpărate şi repatriate de statul român în urma unei ample acţiuni de recuperare a unor inestimabile valori de patrimoniu.

Vernisajul, la care au participat reprezentanţi ai instituţiilor organizatoare, oficialităţi locale şi judeţene, şefi de instituţii descentralizate, universitari, personalităţi politice şi culturale, a marcat, aşa cum a reliefat directorul general al CMB Suceava, Constantin-Emil Ursu, „evenimentul expoziţional al anului, după Festivalul Medieval <Ştefan cel Mare>”, care s-a desfăşurat în această vară la Cetatea de Scaun.

 

„Unul din cele mai mari tezaure de aur din Europa”

 

Manifestarea a fost salutată de preşedintele CJ, Gavril Mîrza, care a accentuat faptul că brăţările constituie „o dovadă a măiestriei înaintaşilor”, apreciind expoziţia ca fiind „o acţiune de rezonanţă”, şi de primarul Ion Lungu, care i-a felicitat pe organizatori şi a subliniat că este vorba de o manifestare „de mare interes pentru comunitate”.

Subprefectul Ştefan Alexandru Băişanu le-a urat un „bun venit brăţărilor dacice în ţara dacilor liberi”, iar directorul DJCCPCN Suceava, Aurel Buzincu, a reliefat faptul că expoziţia reprezintă un „gest deosebit de promovare a patrimoniului naţional”.

Cel care a expus pe scurt „povestea brăţărilor”, a celor 9 deja recuperate întrucât, aşa cum a precizat el, „se pare că vor mai apărea câteva”, a fost muzeograful George Trohani, care, în calitate de reprezentat al MNIR a adus salutul directorului general al instituţiei, dr. Crişan Muşeţeanu, aflat la Munchen cu o mare expoziţie despre sciţi, şi a apreciat „colaborarea fructuoasă” cu CMB Suceava.

O expoziţie care, aşa cum a spus el, permite publicului sucevean să vizioneze „unul din cele mai mari tezaure de aur din Europa”, „o descoperire epocală - chiar dacă făcută de căutătorii de comori braconieri - pentru cunoaşterea civilizaţiei din sec. II î. Hr. din spaţiul carpato-dunărean”.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Brăţările dacice în ţara dacilor liberi.
 Vizualizări articol: 1072 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Brăţările dacice în ţara dacilor liberi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei