Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 oct 2007 - Anul XII, nr. 251 (3626)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Şi-a deschis SRL

Dimitrie Cantemir selectează boboci

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
"

Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” a purces, marţi seara, în sala mare a Casei de Cultură Suceava, la alegerea câştigătorilor pentru cele mai râvnite titluri pentru elevii de clasa a IX-a, cele de Miss şi Mister Boboc.

Organizatorii, elevii claselor a XII-a, au ales o temă originală, cu „gust” economic. Dimitrie Cantemir şi-a deschis firmă - SC ECO TUR SHOW SRL - şi a trecut la o recrutare atipică de personal din rândul bobocilor. Şefii firmei, în rol de prezentatori, au primit CV-urile celor 12 cupluri de boboci, dar şi al unei perechi surpriză. „Fără nume”, cuplul format din doi băieţi, unul îmbrăcat în haine de femeie tânără (50 de ani?!), au fost deliciul publicului pe parcursul întregii seri. Şi cum altfel, dacă tânăra pretendentă la Miss era cu ochi albaştri şi avea ca hobby colecţionarea de absenţe iar ca motto: „Informează şi educă”.

În ţinute trendy, bobocii au defilat prin faţa juriului şi a publicului, pentru prima impresie. Pentru a mai estompa oarecum emoţiile şi stângăciile inerente primei participări la un concurs de frumuseţe, aceştia au fost invitaţi apoi în culise pentru a lăsa loc distracţiei.

 

Play - back pentru evitarea greşelilor

 

Primul moment artistic din program a fost un dans modern, nu foarte convingător, după reacţia publicului. „Economiştii” nu s-au dezminţit şi au continuat spectacolul cu o angajare mai puţin întâlnită, în care un tânăr s-a prezentat în faţa a cinci manageri – femei, exigente, care l-au supus pe potenţialul angajat unui tir de tot felul de întrebări capcană. De fapt, a fost un colaj muzical, peste care s-au folosit şi vocile „actorilor”, totul fiind dinainte înregistrat. N-a fost uitat nici Caragiale, care a revenit în spectacol cu piesa „Un pedagog de şcoală nouă” într-o viziune originală. Multe momente din spectacol au fost într-un fel play-back, adică actorii amatori mimau fără microfoane, iar vocile lor se auzeau fără cusur pe bandă. E la modă (!?) şi se evită greşelile, spun organizatorii. Secvenţele de pantomimă au fost un atu al balului.

 

„Dansez pentru tine”, în varianta ECO

 

După proba CV-urilor, viitorii funcţionari-model au dansat pentru cei din jur, „Dansez pentru tine” fiind una dintre probele care i-au reprezentat cel mai bine pe boboci. Unii dintre concurenţi au dansat pentru colectarea de fonduri în scopul reabilitării sălii de lectură „Pamaflor” (în viaţa reală, „Pamaflor” este barul de lângă Economic, reliefat şi în decorul scenei  realizat de elevii claselor a XII C, I, F), alţii pentru a salva „copita dreaptă a vacii nebune care a suferit un grav accident de muncă”, sau pentru achiziţionarea de utilaje pentru modernizarea internatului firmei.... Nu au fost uitate de boboci nici amenajarea fumoarului din spatele sălii de sport, construirea unei „uşi suplimentare pe care să intre întârziaţii firmei” sau „cumpărarea unui laptop necesar informatizării acţiunii de colectare a absenţelor angajaţilor”.

 

Sonorizarea a cedat

 

La „Dansez pentru tine” a cedat şi o boxă, astfel că sonorizarea a fost asigurată, pentru circa 20 de minute, de o singură boxă. Iritaţi şi speriaţi să nu fie o problemă tehnică mai gravă, organizatorii au descoperit cu stupoare că un spectator s-a aşezat pe cablul care făcea legătura dintre amplificare şi boxă, după care a dispărut „iepureşte”. A fost nevoie şi de schimbarea unei mufe, după care lucrurile au intrat în normal.

 

Oamenii de pază, ironizaţi de liceeni

 

„Viaţa bate filmul” a fost titlul unui moment umoristic, un colaj muzical şi de replici din filme istorice româneşti, în care doi tineri economişti au reuşit să intre în pielea mai multor personaje istorice. Următoarea probă din concurs a fost un studiu de caz pentru boboci.

Concurenţii au format mai multe grupuri, care, prin ţinute, atitudine au reprezentat mai multe perioade ale timpului: epoca de piatră, perioada interbelică cu motto-ul „Respectă şi vei fi respectat!”, perioada comunistă, în care bobocii au apărut în faţa juriului ca nişte funcţionari zeloşi, unii dintre ei cu semnul distinctiv al epocii: cravata roşie la gât. Momentul a fost destul de huiduit de public, nu pentru interpretare, ci pentru ceea ce a reprezentat această perioadă: „Cine munceşte, nu gândeşte!”.

Pentru mai multă siguranţă în firmă, s-a promovat compania „Braţ de Fier”, care te asigură că „poţi să dormi liniştit, Braţ de Fier veghează pentru tine”. Liceenii i-au ironizat pe oamenii de ordine care asigură paza economiştilor, dar care de multe ori, plini de sine, „fac muşchii mari” şi uită pentru ce sunt plătiţi: favorizează persoanele cu decolteu şi fustă scurtă, în detrimentul unui navetist întârziat. Concluzia elevilor este una singură: demisia.

 

Dineu de afaceri

 

O altă probă din concurs a fost „Dineul de afaceri”, în care cele 12 cupluri şi cei „fără nume” s-au prezentat în ţinute elegante şi au răspuns întrebărilor pregătite de organizatori. Cele mai haioase răspunsuri au fost cele în care i s-a cerut unui concurent să fredoneze patru versuri dintr-o piesă muzicală şi a ales „Surprize, surprize...: Te invit aici, nu vei regreta ...” spre amuzamentul publicului, sau o concurentă care, dacă ar câştiga la Loto, ar fi oferit toţi banii prietenilor şi săracilor. O altă concurentă a spus că s-ar asocia cu Oana Zăvoranu, pentru că are gura mare...!

Dineul s-a încheiat cu o colecţie de seară a firmei Yanis, designer Dana Corneanu.

După modă, umor, dans modern, muzică, a fost rândul folclorului să-şi facă apariţia în spectacol. Ansamblul „Bucovina” al Colegiului Economic „Dimitrie Cantemir” a susţinut un moment pre(a)lung de dansuri şi cântece populare, aplaudate de public, dar şi cu mici scăpări: un microfon deschis cu întârziere, câteva voci „patinate”. Îndrumătorul ansamblului este profesorul Lazăr Tipa.

 

Au ieşit favoriţii publicului

 

Miss Boboc Economic a fost desemnată Daniela Samsonescu, clasa a IX-a B, iar Mister Boboc Economic a fost ales Alin Ţabrea (clasa a IX-a B). Publicul a fost mulţumit de alegerea făcută de juriu, motiv pentru care i-au aplaudat îndelung pe câştigători. Pe locurile întâi s-au clasat Andrada Găluşcă şi Cosmin Pascaruş. Alexandra Sandru şi Silviu Păduraru au obţinut locurile doi iar pe poziţia a treia s-au clasat Adriana Colesniuc şi Bogdan Smău.

 

Crush&Alexandra Ungureanu, fără bis-uri la Suceava

 

Invitaţii Colegiului Economic au fost Crush&Alexandra Ungureanu care au evoluat pe scenă circa 25 de minute. Radu, Sorin şi Alexandra i-au făcut pe suceveni să danseze nebuneşte, tinerii lăsându-se antrenaţi de mişcările incitante ale Alexandrei. „Plâng nopţile”, „Inima mea” sunt doar două dintre piesele cunoscute de fanii Crush, care s-au ridicat în picioare şi au dansat împreună cu artiştii.

La un moment dat, cei trei membrii ai trupei s-au retras în culise, aşteptând să fie rechemaţi în scenă pentru bis-uri. Nu s-a întâmplat aşa, pentru că foarte repede sala de spectacol s-a golit, mulţi tineri dorind să urmărească meciul Stelei. Au fost în zadar îndemnurile unei eleve de pe scenă care implora publicul să se strige numele Alexandrei pentru a reveni în scenă. Sala a rămas fără ecou, fără public, fără bis-uri.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dimitrie Cantemir selectează boboci.
 Vizualizări articol: 3534 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Dimitrie Cantemir selectează boboci3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei