Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 oct 2007 - Anul XII, nr. 251 (3626)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Supărare

PRM cere suspendarea lui Traian Băsescu din funcţia de preşedinte

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
"

Preşedintele Organizaţiei Judeţene PRM Suceava, Gheorghe Acatrinei, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că formaţiunea politică pe care o reprezintă ar putea solicita suspendarea lui Traian Băsescu din funcţia de preşedinte al României. Acatrinei a spus că, prin participarea sa la lansarea candidaţilor PD pentru alegerile europarlamentare, dar şi prin discursul ţinut cu acest prilej, Traian Băsescu a încălcat Constituţia României.

„Solicităm tuturor parlamentarilor să demareze din nou procedura de suspendare din funcţie a lui Traian Băsescu. Dumnealui nu vrea să înţeleagă că trebuie să respecte şi să facă ceea ce spune Constituţia. Ori, Traian Băsescu, şi prin iniţiativa lui de a dispune organizarea unui referendum pe tema votului uninominal, îşi atribuie nişte lucruri care au iz de dictatură”, susţine preşedintele PRM Suceava.

Pe de altă parte, Acatrinei a adăugat că PRM Suceava nu este de acord cu introducerea votului uninominal, deoarece acest sistem ar facilita intrarea în Parlament a „persoanelor cu bani” şi a celor care sunt susţinute de anumite grupuri de interese, pentru a promova legi în interesul acestora. „În consecinţă, scrutinul uninominal ar duce la constituirea unui parlament controlat, în bună parte, de oligarhi”, susţine Gheorghe Acatrinei.

Liderul PRM Suceava consideră că introducerea votului uninominal nu i-ar avantaja pe tinerii politicieni, deoarece aceştia nu ar dispune de fondurile necesare pentru susţinerea unei campanii electorale. Acatrinei a declarat că introducerea votului nominal ar fi binevenită doar în condiţiile în care s-ar modifica şi atribuţiile parlamentarilor, astfel încât aceştia să poată fi sancţionaţi de alegători în situaţia în care nu le reprezintă interesele. „În caz contrar, votul uninominal va da alegătorilor falsa impresie că ei chiar pot controla drumul către parlament al unor persoane şi că acesta este urmarea voinţei lor”, a încheiat preşedintele PRM Suceava.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PRM cere suspendarea lui Traian Băsescu din funcţia de preşedinte.
 Vizualizări articol: 974 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PRM cere suspendarea lui Traian Băsescu din funcţia de preşedinte0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei