Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 oct 2007 - Anul XII, nr. 251 (3626)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Decizie

Procesul pentru pădurile cerute de Fondul Bisericesc, mutat la Timişoara

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
"

Procesul în care Fondul Bisericesc Ortodox Român al Bucovinei solicită retrocedarea a 192.000 de hectare de vegetaţie forestieră nu se va mai judeca la Suceava. Decizia a fost luată, marţi, de secţia civilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care a acceptat cererea de strămutare formulată de avocaţii Fondului Bisericesc Ortodox din Bucovina. Procesul va continua la Curtea de Apel Timişoara, dosarul urmând să fie transferat de la instanţa similară din Suceava unde se judecă în acest moment în faza de apel. Printre motivele invocate în cererea de strămutare se numără atitudinea prefectului de Suceava şi declaraţiile acestuia cu privire la acest dosar, dar şi presiunea mediatică locală ce „este relevantă în stabilirea faptului că, într-adevăr, obiectivitatea instanţei ar putea fi afectată”.

Cât priveşte poziţia prefectului Orest Onofrei, reprezentanţii Fondului Bisericesc Ortodox Român al Bucovinei cred că declaraţiile acestuia au darul de a influenţa mersul procesului. „Atitudinea instituţiei Prefectului judeţului Suceava, ostilă restituirii proprietăţilor bisericeşti, exprimată şi în presa locală, este de natură a crea suspiciuni că imparţialitatea judecătorilor ar putea fi afectată. În acest sens, prefectul a declarat presei că <la ora actuală, orice decizie a instanţei în privinţa Fondului Bisericesc care trebuie retrocedat poate fi considerată drept ilegală. Este obligatoriu ca şi instanţa respectivă să dea socoteală dacă a dat o decizie ilegală>”, se arată în cererea de strămutare.

 

Tribunalul Suceava a dat Fondului Bisericesc 166.813 hectare de păduri

 

Procesul intentat statului român de către fundaţia Fondul Bisericesc Ortodox din Bucovina a început în aprilie 2001. Fundaţia din care face parte şi ÎPS Pimen, arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor, a cerut retrocedarea a 192.000 de hectare de păduri. După ce dosarul a fost plimbat pe la mai multe instanţe, în martie 2007, Tribunalul Suceava a admis în parte acţiunea. Conform hotărârii de acum jumătate de an, statul român a fost obligat să lase Fondului Bisericesc „în deplină proprietate suprafaţa de 166.813,5 hectare de teren cu destinaţie forestieră”. Hotărârea Tribunalului Suceava a fost atacată cu apel la instanţa superioară, o decizie finală urmând să fie pronunţată, cel mai probabil, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Procesul pentru pădurile cerute de Fondul Bisericesc, mutat la Timişoara.
 Vizualizări articol: 883 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 1 vot
Procesul pentru pădurile cerute de Fondul Bisericesc, mutat la Timişoara3.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei