Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 oct 2007 - Anul XII, nr. 242 (3617)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Frig de octombrie

20.000 de suceveni au îngheţat în propriile case

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
"

Au îngheţat în propriile case, care au devenit adevărate frigidere. O cincime dintre suceveni au retrăit vremurile de dinainte de 1989, când erau nevoiţi să pună câte o pătură sau o haină în plus pentru a nu muri de frig în locuinţe. La fel s-a întâmplat şi în acest week-end, când o treime din populaţia municipiului Suceava a fost privată de încălzire. Caloriferele au rămas reci, iar pentru a nu se îmbolnăvi, oamenii au căutat soluţii alternative. Radiatoarele şi caloriferele electrice, ori aragazele conectate la reţeaua de gaz metan au fost utilizate la maxim. Vestea proastă este că pentru această parte a populaţiei caloriferele nu se vor dezmorţi prea curând.

Directorul SC Termica SA Suceava, Constantin Plăcintă, a declarat că locuitorii arondaţi celor 7 puncte termice aflate în programul de reabilitare nu vor primi căldură nici zilele următoare. Şi la punctul Cuza Vodă III reluarea furnizării agentului termic s-a făcut doar parţial. Aproximativ o treime dintre sucevenii arondaţi la acest punct nu au beneficiat de căldură sâmbătă seară, dar conducerea Termica spune că situaţia trebuia să revină la normal încă de aseară.

„Sperăm ca până la sfârşitul săptămânii să repunem în funcţiune aceste puncte termice. În afara acestor probleme ştiute, nu s-au mai semnalat altele, cel puţin până duminică dimineaţă”, a precizat Plăcintă.

Acesta a adăugat că nu exclude posibilitatea ca o parte dintre locuitorii municipiului Suceava să fi rămas sâmbătă seară fără căldură în case din cauză că nu au deschis gigacalorimetrele aflate la parterul blocurilor.  

Primarul Ion Lungu îşi cere scuze pentru disconfortul din casele sucevenilor

Referindu-se la faptul că peste 20.000 de oameni au stat în frig în case, primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, şi-a cerut scuze pentru acest disconfort.

„Este o situaţie de forţă majoră. Reţelele sunt vechi, de aproximativ 40 de ani, şi trebuia intervenit neapărat. Banii de Guvern au venit târziu, iar lucrările au început mai târziu. În plus, firmele care au câştigat licitaţiile pentru realizarea lucrărilor nu au muncitori calificaţi. Toate acestea au făcut ca termenele de execuţie să nu fie respectate. Din păcate, o parte dintre suceveni suferă, deşi nu au nici o vină. Eu vreau să-mi cer scuze faţă de aceşti oameni şi sper ca până pe 30 octombrie toate aceste aspecte să se remedieze”, a spus Lungu.

Vremea se menţine friguroasă până pe 17 octombrie

Dacă în apartamentele care nu au beneficiat de căldură temperaturile au putut fi suportate doar cu alte mijloace, afară a fost o vreme câinoasă. Potrivit specialiştilor de la Staţia Meteo Suceava, în noaptea de sâmbătă temperaturile din municipiul Suceava au fost de numai 3 grade Celsius, numai că senzaţia de frig a fost accentuată de vânt. Rafalele au atins şi 70 km/h, iar meteorologii anunţă că vremea se va menţine pe aceleaşi coordonate şi zilele următoare, mai exact până pe 17 octombrie, când este aşteptată o uşoară încălzire. Până atunci, temperaturile vor fi la fel de scăzute, iar vântul va sufla chiar şi cu 90 km/h, în plus fiind anunţate şi precipitaţii sub formă de lapoviţă.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 20.000 de suceveni au îngheţat în propriile case.
 Vizualizări articol: 752 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 3 voturi
20.000 de suceveni au îngheţat în propriile case4.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează