Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 oct 2007 - Anul XII, nr. 242 (3617)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Grav

Asistent mort din cauza incompetenţei medicilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
"

Un asistent prezent la Conferinţa Naţională O.A.M.M.R., desfăşurată în intervalul 2-4 octombrie la Gura Humorului, a decedat în timpul unei şedinţe din cadrul acestei manifestări. La începutul săptămânii trecute, în prima zi de desfăşurare a Conferinţei Ordinului Asistenţilor Medicali şi a Moaşelor din România, Cezar Biro a decedat din cauza proastei organizări a medicilor aflaţi de faţă şi a echipajului de ambulanţă. Evenimentul a fost anunţat prin intermediul unui apel de urgenţă la 112 în jurul orei 20.00, prima ambulanţă, cu un echipaj format dintr-un cadru mediu sanitar şi un şofer, sosind la faţa locului patru minute mai târziu. Deoarece trusa de urgenţă a ambulanţei conţinea doar patru pungi cu soluţie perfuzabilă şi două fiole de adrenalină, iar cei prezenţi au solicitat o cantitate mai mare de substanţe de acest gen, personalul mediu de pe o altă ambulanţă s-a deplasat la spitalul orăşenesc. De acolo, cel de-al doilea echipaj a venit cu încă şase pungi de soluţie perfuzabilă, însă adrenalină nu s-a găsit în cantitatea solicitată, adică 10-15 fiole. Pentru că la substaţia de ambulanţă din Gura Humorului nu este medic de gardă, cadrul mediu de pe ambulanţă a solicitat transportul de urgenţă a pacientul la spital, însă colegii acestuia care  îi acordau primul ajutor au decis să nu fie transportat şi să continue manevrele de prim ajutor la faţa locului. În schimb s-a solicitat o ambulanţă care să  permită resuscitarea pacientului, însă substaţia din oraşul Gura Humorului nu este dotată cu o astfel de ambulanţă. Din această cauză s-a apelat la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Suceava, de unde a sosit a treia ambulanţă, în aproximativ o oră şi patruzeci de minute, însă la sosirea echipajului s-a constatat decesul pacientului.

Din certificatul de deces, eliberat de Serviciul Judeţean de Medicină Legală, reies următoarele diagnostice: ulcer gastric cronic; hemoragie digestivă superioară masivă; sechele postinfarct miocardic; hipertrofie ventriculară stângă. Având în vedere diagnosticul medico-legal, reiese că ar fi fost benefic pentru salvarea pacientului transportul de urgenţă într-un spital, unde i s-ar fi putut acorda îngrijiri medicale corespunzătoare.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Asistent mort din cauza incompetenţei medicilor.
 Vizualizări articol: 628 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Asistent mort din cauza incompetenţei medicilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează