Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 oct 2007 - Anul XII, nr. 242 (3617)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Severin: Oficiali europeni încep să pună sub semnul întrebării statul de drept din România

Luni, 15 Octombrie 2007 (18:49:33)
"

Reprezentanţi ai Comisiei Europene şi ai Consiliului European încep să pună sub semnul întrebării statul de drept din România, în condiţiile în care instituţiile care se ocupă cu ascultarea şi filajul fac publice înregistrări ca cele cu Remeş şi Mureşan, susţine europarlamentarul Adrian Severin.


  Europarlamentarul socialist Adrian Severin a afirmat, luni, într-o conferinţă de presă la Ploieşti, că deputaţii din Parlamentul European sunt la curent cu scandalul de corupţie în care sunt implicaţi foştii miniştri Decebal Traian Remeş şi Ioan Avram Mureşan şi că reprezentanţi ai Comisiei Europene şi ai Consiliului European, ale căror nume Severin nu a dorit să le dezvăluie, încep să pună sub semnul întrebării statul de drept din România, în condiţiile în care instituţiile care se ocupă cu ascultarea şi filajul fac publice înregistrări precum cele apărute cu Traian Remeş şi Ioan Mureşan, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Întrebat ce părere are despre scandalul de corupţie în care sunt vehiculate numele celor doi foşti miniştri, Severin a răspuns că acesta "influenţează imaginea României şi capacitatea României de a fi respectată" şi că mai mulţi colegi din grupul socialist de la nivelul Parlamentului European, dar şi din alte grupuri politice, l-au întrebat "dacă chiar în halul ăsta am ajuns de jos, pentru că toată povestea a fost, prin excesivitatea ei, derizorie chiar în domeniul fraudei".

Severin a spus că a doua chestiune, "care se pune mult mai grav", este faptul că reprezentanţi ai Comisiei Europene şi ai Consiliului European "îşi pun problema ce facem cu statul de drept din România".

"Pentru că nu înţeleg ca instituţiile statului care se ocupă de filaj, de ascultare şi aşa mai departe să transfere către, ghilimele, societatea civilă informaţiile acestea şi să avem o tele-justiţie care încearcă să suplinească statul de drept", a afirmat Severin.

Europarlamentarul socialist a adăugat că "problema punerii sub semnul întrebării a statului de drept în România este "una de mare actualitate".

"Mi-e teamă, şi dacă va ajunge la o opinie negativă, va precariza grav, ca să nu spun mai mult, poziţia României în Uniunea Europeană", a conchis Severin.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Severin: Oficiali europeni încep să pună sub semnul întrebării statul de drept din România.
 Vizualizări articol: 657 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Severin: Oficiali europeni încep să pună sub semnul întrebării statul de drept din România0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent