Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 oct 2007 - Anul XII, nr. 242 (3617)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Suceava

Multe nereguli, puţine sancţiuni pentru asociaţiile de proprietari

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
"

Administratorii asociaţiilor de proprietari din municipiul Suceava încă mai au de învăţat ce înseamnă litera legii şi respectul pentru banii contribuabililor. În contextul în care sucevenii depun, în mod constant, plângeri la adresa celor care ar trebui să le apere interesele de proprietari, controlul efectuat de Primăria Suceava, în perioada mai-septembrie 2007, s-a concretizat în doar două amenzi şi şase avertismente.

Potrivit şefului Serviciului Asociaţii de Proprietari din Primăria Suceava, Mihai Hanceriuc, verificările efectuate s-au făcut în conformitate cu legislaţia în vigoare şi au avut drept scop principal „remedierea unor nereguli constatate”. Astfel, prin sondaj, au fost verificate 10 asociaţii de proprietari.

Cele mai grave nereguli au fost constatate în cazul Asociaţiei nr.50 din Burdujeni, administratorul Vasile Moraru fiind amendat cu 1.000 de lei, în timp ce preşedintele Marcel Saviuc şi contabila Viorica Păstrăv au fost sancţionaţi cu avertisment. Aceştia au luat decizia măririi salariilor pentru toţi angajaţii asociaţiei, cu sume cuprinse între 55 şi 200 de lei, fără aprobarea adunării generale. Administratorul nu a respectat nici criteriile de împărţire a cheltuielilor pentru locatarii din cadrul asociaţiei.

Administratorul Asociaţiei nr.10, de pe strada 6 noiembrie, Eugen Oprea, a fost amendat cu 500 de lei, în timp ce preşedintele Ioan Smoleac a primit un avertisment, pentru faptul că au efectuat rotunjiri, în defavoarea proprietarilor, ale cheltuielilor pentru energie termică şi gaz metan.

Primăria află de unele nereguli doar din reclamaţiile depuse de locatarii nemulţumiţi

Un avertisment a fost aplicat şi administratorului Asociaţiei nr.11 din cartierul Zamca, Otilia Ţăranu, care nu a întocmit referate pentru procurarea materialelor şi nici nu a efectuat recepţia lucrărilor de reparaţii pe baza unor semnături, în schimb, a acordat premii din banii contribuabililor unei persoane din afara asociaţiei, contra unor servicii de operare pe calculator. Aceeaşi sancţiune a fost aplicată administratorului Asociaţiei nr.38 din Burdujeni, Adriana Galan, din cauza unor abateri privind întocmirea listelor cu beneficiari ai subvenţiilor la încălzire şi a aprobării listelor de plată de către preşedintele asociaţiei.

Cu avertisment au fost sancţionaţi şi administratorii Asociaţiei nr.23+27 din Obcini, Laurenţiu Rotaru, care nu a respectat repartizarea costurilor comune, în mod egal, pentru coloanele din apartamentele cu centrală termică, respectiv administratorul Asociaţiei nr.16, din Mărăşeşti, Elena Bălănescu, care a inclus pe listele de plată cheltuieli ce nu fuseseră aprobate de  comitetul executiv, depăşind soldul casei fără justificare.

Acestor sancţiuni li se adaugă şi alte avertismente aplicate în urma controalelor efectuate în baza unor reclamaţii depuse de către locatari nemulţumiţi la Primăria Suceava. Acolo unde există argumente solide cu privire la încălcări ale legii de către administratorii asociaţiilor de proprietari, este dreptul fiecărui proprietar să sesizeze Primăria sau alte instituţii abilitate să rezolve aceste probleme."
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Multe nereguli, puţine sancţiuni pentru asociaţiile de proprietari.
 Vizualizări articol: 1003 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Multe nereguli, puţine sancţiuni pentru asociaţiile de proprietari0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent