Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 oct 2007 - Anul XII, nr. 238 (3613)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dosare penale

Severin Tcaciuc, citat de procurori în Austria

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
"

Proceduri dificile. Pentru a finaliza un dosar aflat în lucru de mai multă vreme, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava au fost nevoiţi să dispună efectuarea unei Comisii Rogatorii. Practic, aceasta este singura modalitatea de a-l cita pe fugarul Severin Tcaciuc, aflat acum în Austria, la Viena, şi pentru a-i prezenta acuzaţiile care i se aduc.

În acest dosar, alături de Severin Tcaciuc mai este urmărită penal şi soţia sa, Aneta Tcaciuc, dar şi alte 9 persoane. Acuzaţiile care li se aduc sunt în special de natură economică şi vizează infracţiuni de evaziune fiscală, folosire cu rea credinţă a bunurilor societăţii în interes propriu, dar şi infracţiuni de fals şi uz de fals. Faptele din acest dosar s-au petrecut în perioada 2002-2004, iar în decursul timpului s-a plimbat pe la mai multe parchete, ca urmare a declinărilor de competenţe. Acesta nu este singurul dosar împotriva lui Severin Tcaciuc pe care procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava îl au în lucru.

Trebuie menţionat că potrivit reglementărilor actuale în vigoare, nu este obligatoriu ca Severin Tcaciuc să se prezinte la Parchet pentru a lua cunoştinţă de acuzaţiile care i se aduc, pentru trimiterea rechizitoriului în instanţă fiind nevoie doar de confirmarea că persoana respectivă a fost citată.

Într-un dosar preluat de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava sunt cercetate trei persoane, respectiv Severin Tcaciuc, fiul său Andrei Cristian Tcaciuc şi fiica sa, Angela Ursulean. În cazul celor trei, poliţiştii care s-au ocupat de caz au propus trimiterea în judecată. Severin Tcaciuc este acuzat în acest dosar de evaziune fiscală, înşelăciune cu privire la calitatea mărfurilor şi bancrută, în timp ce fiica sa trebuie să răspundă doar pentru primele două infracţiuni. În cazul lui Andrei Cristian Tcaciuc acuzaţiile sunt de complicitate la evaziune fiscală şi complicitate la înşelăciune cu privire la calitatea mărfurilor.

În calitate de administrator la SC "Seven American Trading" SA Suceava, în luna februarie 2003, Severin Tcaciuc a vândut un autocamion marca "MAN", cu suma de 545 milioane de lei vechi, în dauna creditorilor, fără să ţină cont de faptul că societatea se afla în faliment. Severin Tcaciuc şi cei doi copii ai săi mai sunt acuzaţi că au cumpărat de la Oradea 109 tone de combustibil tip M pe care ulterior l-au vândut drept motorină, fără a înregistra în contabilitate veniturile obţinute.

Severin Tcaciuc are deja mai multe condamnări definitive şi irevocabile

Pe numele lui Severin Tcaciuc au fost constituite de-a lungul timpului mai multe dosare penale. O parte dintre acestea au parcurs deja şi toate etapele în instanţele de judecată, Severin Tcaciuc fiind condamnat definitiv şi irevocabil la pedepse cu închisoare între 1 an şi 2 ani şi 6 luni.

În afara dosarelor economice, controversatul om de afaceri originar din Bosanci mai are condamnări şi pentru furt, respectiv ultraj.

De asemenea, în dosarele economice, Severin Tcaciuc a mai fost obligat şi la plata unor obligaţii către bugetul de stat în cuantum de câteva miliarde de lei vechi, bani care nu au putut fi însă recuperaţi, cel puţin deocamdată.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Severin Tcaciuc, citat de procurori în Austria.
 Vizualizări articol: 1556 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Severin Tcaciuc, citat de procurori în Austria0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent