Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 oct 2007 - Anul XII, nr. 238 (3613)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Probleme multe

Verificarea fermierilor, prelungită până la finele lui noiembrie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
"

Problemele înregistrate în toată ţara în ceea ce priveşte declaraţiile fermierilor cu privire la suprafeţele de teren pe care le au în proprietate au dus la extinderea masivă a controalelor pe care le vor face în teren echipele de control de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA).

Printr-un comunicat emis la nivel naţional, APIA informează că numărul parcelelor agricole inspectate prin sondaj va fi sporit semnificativ, astfel că suprafaţa controlată va depăşi 10% din totalul terenurilor pentru care se cer subvenţii, faţă de doar 6% cât era prevăzut iniţial.

În aceste condiţii, controalele se vor prelungi până pe 30 noiembrie 2007, urmând ca abia din decembrie ţăranii să primească şi mult aşteptaţii bani de la UE. Banii vor ajunge însă numai la cei care au făcut declaraţii conforme cu realitatea.

Dintre ţăranii din judeţ verificaţi până acum, jumătate au depus cereri care au ceva în neregulă. Unii au declarat suprafeţe mai mari decât au în realitate, alţii au indicat amplasamente eronate, în timp ce unii au cerut subvenţii pentru terenuri care nu le aparţin. Reamintim că în judeţ au depus cereri pentru a deveni fermieri 87.000 de cultivatori de teren. Subvenţia pe care o vor primi anual de la UE este de 50 de euro la hectar, suma încasându-se o dată pe an. Doar fermierii din zonele de munte sunt mai norocoşi, în cazul lor valoarea subvenţiei fiind de 100 de euro.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Verificarea fermierilor, prelungită până la finele lui noiembrie.
 Vizualizări articol: 928 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Verificarea fermierilor, prelungită până la finele lui noiembrie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează