Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 oct 2007 - Anul XII, nr. 238 (3613)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fonduri

Aproape 200 de miliarde de lei vechi date şcolilor pentru realizarea de investiţii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
"

Instituţiile de învăţământ din judeţul Suceava au primit luna aceasta aproximativ 200 de miliarde de lei vechi . 156 de miliarde de lei au fost date pentru continuarea lucrărilor de construcţie demarate deja în unele şcoli, iar alte 39 de miliarde de lei  vechi vor fi folosite pentru demararea de lucrări noi. Inspectorul şcolar general Lucian Lungu a declarat că „banii trebuie cheltuiţi până la sfârşitul acestui an, iar după o analiză a fiecărei şcoli în parte, fiecărei instituţii de învăţământ i s-a dat atât cât să poată cheltui până la finele lui 2007”.

Lucian Lungu a spus că 41 de instituţii de învăţământ au primit bani pentru începerea de obiective noi, şi mai exact pentru realizarea proiectului de investiţii. Pentru demararea de lucrări noi şcolile au primit sume cuprinse între 500 de milioane şi 1,5 miliarde de lei vechi, pe care le vor folosi pentru realizarea proiectului, iar banii pentru demararea lucrărilor propriu-zise vor veni în luna noiembrie.

Alte 78 de unităţi şcolare din judeţ au primit fonduri pentru continuarea investiţiilor. În funcţie de stadiul în care se află lucrările, şcolile au primit fonduri cuprinse între un miliard de lei şi trei miliarde de lei. Inspectorul general Lucian Lungu a precizat că „fondurile ar putea fi suficiente pentru finalizarea unor lucrări în anumite şcoli, însă s-au dat bani atât cât să poată fi cheltuiţi până la sfârşitul anului, pentru a nu trebui să fie returnaţi”.

Cele aproape 200 de miliarde de lei vechi au venit de la Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului. Judeţul Suceava ocupă locul trei într-un clasament naţional în ceea ce priveşte valoarea fondurilor alocate pentru investiţii noi şi continuarea unor lucrări în şcoli. Cele mai mari fonduri au fost alocate municipiului Bucureşti şi judeţului Iaşi.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 200 de miliarde de lei vechi date şcolilor pentru realizarea de investiţii.
 Vizualizări articol: 907 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aproape 200 de miliarde de lei vechi date şcolilor pentru realizarea de investiţii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează