Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 oct 2007 - Anul XII, nr. 238 (3613)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Modernizare

Parasolare şi acoperiş din sticlă pentru staţiile de autobuz din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
"

Staţiile de autobuz, gri şi mohorâte, din municipiul Suceava, se vor transforma în curând în construcţii moderne şi confortabile pentru călători. Proiectul prin care cele 18 staţii de autobuz din municipiul Suceava îşi vor schimba complet înfăţişarea a fost lansat dezbaterii publice de Primăria Suceava.

Viceprimarul Angela Zarojanu a declarat că, prin acest proiect, municipalitatea îşi propune nu doar să reabiliteze construcţiile inestetice în care sucevenii sunt nevoiţi să aştepte zilnic autobuzul, ci să schimbe, într-o oarecare măsură, imaginea municipiului. Primăria Suceava va investi în modernizarea exteriorului, proprietarii sau chiriaşii din spaţiile comerciale având obligaţia să investească în refacerea interiorului.

„Cine nu este de acord cu acest aspect riscă să-şi piardă spaţiul, pentru că nu putem accepta imagini dezolante şi aspect neplăcut în staţiile de autobuz”, a precizat viceprimarul Angela Zarojanu.

Proiectul prevede modernizarea spaţiilor din domeniul public şi privat al municipiului Suceava, destinate persoanelor care călătoresc cu mijloacele de transport în comun. Modernizarea constă în recompartimentarea spaţiului comercial din incinta staţiei, prin crearea unui vestiar şi a unui grup sanitar, conform normelor europene. Acoperişul noilor construcţii va fi din materiale uşoare şi din sticlă, pe care va fi montat un sistem lamelar parasolar, format din trape care se ridică şi coboară în funcţie de sezon. Renovarea faţadelor se va face în mod unitar, spaţiile destinate călătorilor vor fi reabilitate cu gresie şi faianţă, construcţiile urmând să fie supraînălţate de la 3,60, la 4,75 metri.

„Structura metalică şi acoperirea transparentă, dublată de sistemul lamelar parasolar oferă pasagerilor umbră şi răcoare, dar şi un spectacol vizual de calitate”, a explicat viceprimarul Angela Zarojanu.

Fiecare staţie va avea un semn distinctiv BUS şi o plăcuţă inscripţionată cu numele staţiei, fiind rezolvată astfel şi problema pe care persoanele ce vizitează Suceava o au din cauza faptului că în municipiu nu există indicatoare cu numele acestor staţii. Proiectul de reabilitare a staţiilor de autobuz va fi înglobat într-un proiect mult mai amplu, Plan Urbanistic Zonal pentru zona centrală a Sucevei. În acest PUZ vor fi incluse şi modificările aduse de proiecte precum reabilitarea zonei centrale a municipiului, prin modernizarea esplanadei şi ridicarea Monumentului Eroilor, sau proiectul de reabilitare a Parcului Central."
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Parasolare şi acoperiş din sticlă pentru staţiile de autobuz din Suceava.
 Vizualizări articol: 2182 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Parasolare şi acoperiş din sticlă pentru staţiile de autobuz din Suceava4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Adevar?...sau provocare... trimis de
(11 oct 2007, 00:17:47
Oare este asa ceva adevarat? Nu prea am sa vad aceste schimbari in urma dezbaterilor...dar cine stie? o sa ajunga vreodata Suceava la stadiul de oras european?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent