Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 oct 2007 - Anul XII, nr. 238 (3613)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Probleme

Învăţătoare necalificată, reclamată că nu ştie să predea elevilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
"

O învăţătoare necalificată din localitatea Dîrmoxa din Broşteni a fost reclamată de părinţi la direcţiunea şcolii că nu este competentă şi nu ştie să-şi facă orele cu elevii. Părinţii susţin că au trimis o reclamaţie şi la Inspectoratul Şcolar Suceava, în care prezintă situaţia de la Şcoala din Dîrmoxa şi cer conducerii IŞJ să le rezolve problema. Învăţătoarea reclamată se numeşte Alina Şchiopu şi predă la singura clasă de elevi din şcoală, la învăţământ simultan, în care învaţă trei elevi de clasa a patra, un elev de clasa întâi, un elev de clasa a doua şi doi elevi de clasa a treia. Învăţătoarea ocupă postul de la Dîrmoxa ca suplinitor necalificat, întrucât nu are studii necesare pentru a putea preda. De asemenea, Alina Şchiopu este în primul an la catedră.

Conducerea Grupului Şcolar din Broşteni, unitate de învăţământ la care este arondată şcoala din Dîrmoxa, a declarat că a primit reclamaţia de la părinţi, şi că a făcut verificări cu privire la această problemă.

„Învăţătoarea a fost asistată la ore, ne-am dat seama că are nevoie de consiliere în ceea ce priveşte predarea la învăţământul simultan, şi aceste ore de consiliere se realizează deja cu o învăţătoare din comună cu experienţă în predare”, a spus directorul Grupului Şcolar Broşteni, Dumitru Tîrlă.

Acesta a mai spus că postul de învăţător din Dîrmoxa a rămas vacant după finalizarea tuturor etapelor din calendarul mişcării personalului didactic. Cu toate că direcţiunea Grupului Şcolar din Broşteni a solicitat IŞJ-ului un cadru didactic pentru postul de învăţător la Dîrmoxa, directorul Tîrlă a spus că nimeni nu doreşte să predea în zonă, având în vedere că localitatea se află la 20 de kilometri de Broşteni, iar drumul până acolo este impracticabil. În aceste condiţii, conducerea instituţiei de învăţământ a fost nevoită să apeleze la un localnic, suplinitor necalificat pentru ocuparea postului.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Învăţătoare necalificată, reclamată că nu ştie să predea elevilor.
 Vizualizări articol: 923 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Învăţătoare necalificată, reclamată că nu ştie să predea elevilor5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Romanul tot roman trimis de
(10 oct 2007, 18:54:27
pai in loc sa fiti bucurosi ca preda cineva in vagauna aia.. voi aveti pretentii?? ar trebui sa ii faceti statuie femeii aleia ca isi iroseste viata predand acolo..iar voi.. cultivatii neamului faceti gat ca cineva incearca sa va educe odraslele..roamanul tot roman raman - niciodata satisfacut si niciodata recunoscator..ptiu!
1.1  RE: Romanul tot roman trimis de
(11 oct 2007, 00:13:05
Scuze ca iti spun cumatru, da nu asa se pune problema. Sa stii ca educatia pe care o poate da un astfel de invatator nu este mult mai presus decat educatia pe care o poate da la randul sau un parinte. Trebuie sa fie cel putin un cadru cu o pregatire cat de cat medie, daca se doreste ca un copil sa stie cat de cat carte, ca altfel mai bine ar sta acasa.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează