Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 6 oct 2007 - Anul XII, nr. 235 (3610)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În aceste zile, la Suceava şi Rădăuţi

Convocarea anuală a MIRA

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
"

În sala de conferinţe a Muzeului de Ştiinţele Naturii din cadrul Complexului Muzeal Bucovina Suceava a avut loc joi dimineaţă deschiderea oficială a Convocării anuale a şefilor de muzee, centre culturale şi a responsabililor cu amenajarea sălilor de tradiţii din Ministerul Internelor şi Reformei Administrative (MIRA).

Aşa cum ne-a spus înainte de momentul deschiderii comisarul şef Marian Nencescu, şeful Compartimentului Tradiţii-Educaţie din cadrul Direcţiei Generale Informare şi Relaţii Publice, această convocare anuală este „o întâlnire profesională la care participă şefii celor mai importante structuri de cultură din MIRA, specialişti, ofiţeri de tradiţie şi educaţie din toate structurile, Poliţie, Jandarmerie, Poliţie de Frontieră, Pompieri”.

Am aflat cu acest prilej că începând din anul 1961, când s-a constituit Muzeul Naţional al Pompierilor şi până în prezent, la nivelul MIRA au fost amenajate şi sunt la dispoziţia publicului cinci muzee de specialitate (Muzeul Naţional al Pompierilor, Muzeul Poliţiei Române, Muzeul Jandarmeriei, Muzeul Poliţiei de Frontieră şi Muzeul Agentului de Poliţie). Totodată, pe lângă Centrul Cultural al MIRA (instituţie etalon care împlineşte anul acesta 56 de ani de activitate), funcţionează alte cinci centre culturale, majoritatea aflate în subordinea Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, dar au fost amenajate săli de tradiţii la sediile unor inspectorate generale, judeţene sau ale unor unităţi de învăţământ. Comisarul şef Marian Nencescu a subliniat faptul că, pe parcursul a două zile, la Suceava, la Muzeul de Ştiinţele Naturii, şi la Rădăuţi, la Centrul Cultural al Poliţiei de Frontieră, „vor fi dezbătute probleme legate de practica de muzee, publicitatea de muzeu, tipuri de activităţi specifice, cu exemplificări, cu prezentări de slide-uri, de diapozitive şi filme, specifice activităţilor MIRA, în colaborare cu alte structuri similare”. „Noi considerăm - a subliniat el - că nu putem să fim singuri în acest sistem cultural şi atunci ne căutăm prieteni şi colaboratori, astfel încât şi colegii noştri să aibă o experienţă cu alte structuri similare şi, în timp, să se formeze şi nişte legături profesionale”.

Cât despre faptul că această a treia Convocare anuală a şefilor de muzee, centre culturale şi responsabili cu amenajarea sălilor de tradiţii din MIRA se desfăşoară în judeţul nostru, comisarul şef Marian Nencescu a precizat că s-a ales Suceava „datorită potenţialului cultural deosebit şi pentru faptul că în această zonă nu s-au desfăşurat, în ultimii ani, activităţi de acest gen”. Ca şi la convocările anterioare, comunicările prezentate în cadrul întrunirilor de la Suceava şi Rădăuţi vor fi publicate într-un volum elaborat de Serviciul Tradiţii-Educaţie şi Secretariat din cadrul Direcţiei Generale de Informare şi Relaţii Publice al MIRA.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Convocarea anuală a MIRA.
 Vizualizări articol: 733 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Convocarea anuală a MIRA0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent