Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 6 oct 2007 - Anul XII, nr. 235 (3610)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Duminică

Slujbă arhierească la sfinţirea mănăstirii din Catrinari - Panaci

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
"

Duminică, 7 octombrie, începând cu ora 8:00, în localitatea Catrinari, comuna Panaci, va avea loc sfinţirea Mănăstirii „Sf. Mare Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava şi „Naşterea Maicii Domnului”. Sfânta Liturghie Arhierească va fi săvârşită de ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, împreună cu un sobor de preoţi. La sfârşitul Sfintei Liturghii se va face sfinţirea mănăstirii şi obiectelor bisericeşti cumpărate pentru sfântul locaş.

„Din jertfă şi dragoste nemărginită faţă de Dumnezeu a venit ideea construirii mănăstirii”

Este un eveniment unic pentru credincioşii acestei localităţi, dar şi pentru credincioşii ce vor veni din alte sate vecine, pentru că sfinţirea unei bisericii este cea mai importantă şi cea mai fastuoasă dintre toate ierurgiile (slujbă bisericească de binecuvântare şi de sfinţire a oamenilor şi a lucrurilor), fiind şi cea mai complicată, pentru că se face de episcopi cu sobor de preoţi.

După oficierea serviciului divin, va urma agapa frăţească la care sunt invitaţi toţi credincioşii prezenţi la eveniment.

Ctitorii ansamblului monahal – social ce va fi sfinţit duminică sunt Stela şi Gheorghe Acatrinei. Aceştia ne-au povestit că în aprilie 1995, „dintr-o eroare medicală l-am pierdut pe iubitul nostru tată Ioan, dar parcă nu a fost de ajuns, în decembrie, în acelaşi an, am pierdut speranţa noastră, pe unicul fiu Ionuţ – Cristian, tragedie care ne-a arătat că suntem în mâna lui Dumnezeu. Oamenii, indiferent ce pregătire au, nu pot să te ajute”. Stela Acatrinei ne-a declarat ieri că

„Din jertfă şi dragoste nemărginită faţă de Dumnezeu şi Maica Domnului, care i-a întărit şi ajutat să depăşească cumplitele tragedii şi din respect pentru cei pe care i-au preţuit şi iubit atât de mult şi nu mai sunt în viaţă, a izvorât ideea construirii unui ansamblu monahal – social”.

În acest aşezământ monahal vor locui măicuţe, iar mănăstirea va fi un loc de rugăciune şi pomenire a celor dispăruţi de aici şi de pretutindeni şi de ajutor pentru cei care au nevoie de mângâiere, copii, bătrâni. Piatra de temelie a bisericii s-a sfinţit pe 2 iunie 2006, de ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor. Complexul monahal va avea o biserică, clopotniţă, cimitir şi prăznicar. Ctitorii acestui ansamblu monahal îi invită pe toţi credincioşii din zona Panaci, dar şi din alte zone ale Bucovinei, să fie prezenţi la evenimentul de duminică.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Slujbă arhierească la sfinţirea mănăstirii din Catrinari - Panaci.
 Vizualizări articol: 964 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Slujbă arhierească la sfinţirea mănăstirii din Catrinari - Panaci0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează