Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 oct 2007 - Anul XII, nr. 234 (3609)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

văzută de primarul Sucevei, Ion Lungu

Un plus de civilizaţie pentru cartierele mărginaşe ale Sucevei

"

Cel mai important eveniment al acestei săptămâni nu poate fi decât răspunsul pozitiv primit de la compania E-ON Gaz referitor la aducţiunea de gaz metan în Burdujeni Sat. Din păcate, acest proiect a fost întârziat deşi eu, ca primar, mi-am făcut datoria pentru că am făcut un proiect a cărui finanţare a fost prinsă, în fiecare an, în buget. Privatizarea companiei E-ON Gaz a fost unul dintre motivele întârzierii proiectului.

Primăria Suceava a câştigat totuşi din această situaţie pentru că, dacă în varianta iniţială, pentru reţeaua de transport şi distribuţie, bugetul prevăzut era de 19 miliarde de lei vechi, acum efortul financiar va fi de numai 13 miliarde de lei vechi. Motivul este faptul că E-ON Gaz intenţionează ca, pe lângă montarea Staţiei de Reglare şi Măsurare a presiunii, să cofinanţeze şi reţeaua de transport şi distribuţie cu aceeaşi sumă de 13 miliarde de lei vechi.

În perioada următoare va fi necesar să facem un contract de colaborare între Primăria Suceava, Consiliul Local şi E-ON Gaz. În şedinţa ordinară din 25 octombrie, proiectul de hotărâre privind această asociere va fi supusă aprobării Consiliului Local. Sunt convins că proiectul va fi aprobat.

Din păcate, în municipiul Suceava, există două cartiere, Iţcani şi Burdujeni Sat, care au un grad scăzut de civilizaţie. Sunt comune din jurul Sucevei care au un standard de viaţă mai ridicat, cu apă curentă, canalizare şi gaz metan. Încerc să remontez acest handicap şi, aşa cum se ştie, atât pentru cartierul Iţcani, cât şi pentru Burdujeni Sat, s-au semnat deja contractele pentru aducţiunea apei potabile şi a canalizării, lucrări care, probabil, vor demara în forţă, din primăvara anului viitor. În cartierul Iţcani, mai există câteva străzi unde vom aduce gazul metan şi reţele de apă şi canalizare. În Burdujeni Sat, reţelele de apă şi canalizare vor fi montate pe 22 de străzi.

Eu sunt de părere că vom reuşi să transformăm aceste cartiere, care astăzi au un caracter rural, într-un mediu urban. În Burdujeni Sat, după ce vom aduce apa şi canalizarea, vom pune în discuţie posibilitatea de a asfalta unele străzi, precum Victor Panaiteanu sau Victor Babeş. Acest lucru se va putea întâmpla numai după finalizarea lucrărilor la aceste reţele. Aceste cartiere reprezintă o prioritate pentru mine, deoarece aici nu s-a mai investit de peste 40 de ani. În ultimii trei ani, s-au făcut eforturi în acest sens, chiar dacă unele sunt în faza de proiect, iar altele în faza de execuţie. În cartierul Iţcani, am investit 11 miliarde pentru aducţiunea apei potabile pe străzile Grigore Alexandru Ghica şi Biruinţei, anul trecut am asfaltat strada Aurel Vlaicu, iar anul acesta strada Depoului şi Sublocotenent Turturică. Sucevenii pot fi convinşi că, pentru primarul Ion Lungu, cartierele Iţcani şi Burdujeni Sat reprezintă o prioritate.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un plus de civilizaţie pentru cartierele mărginaşe ale Sucevei.
 Vizualizări articol: 694 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un plus de civilizaţie pentru cartierele mărginaşe ale Sucevei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează