Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 oct 2007 - Anul XII, nr. 234 (3609)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Expoziţie circumscrisă unui proiect

„Un alt EU, aceleaşi valori şi tradiţii”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
"

La Muzeul de Etnografie „Samuil şi Eugenia Ioneţ” din Rădăuţi se deschide sâmbătă, la ora 10:00, o expoziţie care se circumscrie unui proiect cu genericul „Un alt EU, aceleaşi valori şi tradiţii”.

Expoziţia, care va prezenta publicului cca. 70 de piese selectate atât din colecţiile muzeului, cât şi din realizările unei tabere de creaţie care s-a desfăşurat în această vară (tabără care a antrenat elevi de la Liceul de Artă „Ciprian Porumbescu” din Suceava, Colegiul de Artă „Octav Băncilă” din Iaşi, de la şcolile din municipiul Rădăuţi, precum şi de la unităţile de învăţământ din Marginea şi Horodnic) va fi însoţită de un catalog care conţine imaginile unor piese valoroase, modele ideale pentru creaţia artistică populară şi cultă, profesionistă şi de amatori.

Aşa cum ne-a spus directorul muzeului rădăuţean, Traian Postolache, Muzeul de Etnografie „Samuil şi Eugenia Ioneţ” a obţinut finanţarea pentru derularea proiectului câştigând licitaţia organizată în primăvara acestui an de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Proiectul „Un alt EU, aceleaşi valori şi tradiţii”, dedicat meşteşugurilor tradiţionale, este adresat tinerilor aflaţi în diferite stadii de şcolarizare, de la gimnaziu până la liceu. Într-o primă etapă, printr-un examen de preselecţie, au fost confirmaţi 50 de copii pentru a participa la tabăra de creaţie care a debutat odată cu Zilele Municipiului Rădăuţi, atunci când s-a organizat şi  tradiţionalul Târg al Olarilor. Tabăra, care s-a desfăşurat pe parcursul a două săptămâni, a vizat atât o instruire la nivel teoretic cu privire la valorile tradiţionale ale creaţiei autentice bucovinene (cu sprijinul partenerilor de proiect, între care s-a aflat Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Suceava), precum şi realizarea unor obiecte cu specific tradiţional, fiind organizată pe secţiuni, sub îndrumarea unor iscusiţi meşteri populari şi artişti (Florin Bejinaru - la secţiunea pictură icoane pe sticlă, Paraschiva Dumitrescu şi Nicoleta Cazac - la încondeiere ouă, Florin Colibaba - la ceramică, Marcela Larionescu - la ţesături şi Mihai Ignea - la sculptură în lemn).

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Un alt EU, aceleaşi valori şi tradiţii”.
 Vizualizări articol: 1156 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Un alt EU, aceleaşi valori şi tradiţii”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează