Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 oct 2007 - Anul XII, nr. 234 (3609)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Veşti bune

Sucevenii din Burdujeni Sat vor avea gaz metan de anul viitor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
"

Locuitorii din cartierul sucevean Burdujeni Sat se vor putea bucura, începând de anul viitor, de gaz metan. Potrivit primarului municipiului Suceava, Ion Lungu, compania E-ON Gaz a confirmat intenţia de a investi în proiectul de aducţiune a reţelei de gaz metan în Burdujeni Sat.

„În urma studiului pe care l-a realizat, compania E-ON Gaz este dispusă să finanţeze 51% din aducţiunea gazului metan în Burdujeni Sat. Investiţia este profitabilă pentru companie în acest procent maxim de 51%, restul revenind Primăriei Suceava”, a declarat primarul Ion Lungu, care a precizat că valoarea totală a investiţiei este de 25,6 miliarde de lei vechi.

Este vorba despre un proiect complex care constă în formarea unei reţele de kilometri întregi de conducte de gaz, precum şi în montarea unei Staţii de Reglare şi Măsurare a presiunii, cu o capacitate de 5.000 de metri cubi pe oră. Dacă iniţial, pentru reţeaua de transport şi distribuţie, în bugetul Primăriei Suceava era prevăzută suma de 19 miliarde de lei vechi, acum efortul financiar al municipalităţii va fi de numai 13 miliarde de lei vechi.

Consiliul Local Suceava va semna un contract de asociere în cofinanţare cu compania E-ON Gaz, contract care va fi discutat şi supus aprobării în şedinţa ordinară din 25 octombrie. Edilul şef al Sucevei este de părere că lucrările pot începe în primăvara anului viitor, astfel încât locuitorii din Burdujeni Sat să poată beneficia cât mai repede de gaz metan. Conform legislaţiei în vigoare, la finalizarea lucrărilor, Primăria Suceava va da în administrare reţeaua nou montată companiei E-ON Gaz. Autorităţile locale speră ca, în acest mod, să reducă diferenţele extrem de vizibile între cartierul Burdujeni Sat şi celelalte zona ale municipiului Suceava. Primarul Ion Lungu a precizat că, în 2008, se va lua în discuţie şi posibilitatea asfaltării unor străzi din Burdujeni Sat, în zone în care numărul de locuitori este apreciabil.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevenii din Burdujeni Sat vor avea gaz metan de anul viitor.
 Vizualizări articol: 971 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sucevenii din Burdujeni Sat vor avea gaz metan de anul viitor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează