Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 oct 2007 - Anul XII, nr. 234 (3609)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Departe de civilizaţie

Film premiat la Cannes, vizionat în frig şi mucegai la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
"

Din sala elegantă şi parfumată a Festivalului de la Cannes, în încăperea obscură şi plină de mucegai a Cinematografului Modern. Acesta este traseul pe care îl va parcurge filmul regizorului Cristian Mungiu, „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile”, pentru a ajunge în faţa publicului din municipiul Suceava. Una dintre cele mai apreciate pelicule din cinematografia românească de după 1989 va putea fi urmărită de publicul sucevean, în perioada 12-18 octombrie, în fiecare zi, începând cu orele 11.00, 13.00, 15.00 şi 17.00, în singurul cinematograf funcţional din Suceava.

„Am dorit să îl aducem pe domnul Mungiu pentru a-şi prezenta filmul la Suceava. Din păcate, acest lucru nu este posibil pentru că sala în care va rula nu este una corespunzătoare. Vom încerca totuşi ca, până în 12 octombrie, să facem sala cât de cât funcţională pentru ca premiera suceveană să poată avea loc”, a precizat primarul Ion Lungu.

În 12 octombrie, Cinematograful Modern îşi va aştepta, probabil, publicul cu acelaşi număr redus de grade Celsius (constant sub 10 grade) şi cu specificul miros de mucegai, emanat de pereţii, tavanul şi scaunele din sală. Răceala şi mirosul te lovesc încă de la intrarea în cinematograf. Chiar şi la orele la care sunt anunţate reprezentaţii, sala de la Modern este, de obicei, goală. Este greu de spus dacă reticenţa sucevenilor de a păşi în sală vine din cauza preţului de 5 lei pentru un bilet la un film, din cauza huselor slinoase care odinioară au fost albastre sau din pricina ignoranţei unui public ce preferă filmele de la televizor.

În ciuda condiţiilor oferite de un cinematograf căruia, cu greu, i se poate potrivi numele de „Modern”, cinefilii din municipiul Suceava vor avea posibilitatea să vizioneze filmul pentru care regizorul Cristian Mungiu a câştigat, anul acesta, premiul Palme d’Or la Festivalul de Film de la Cannes. Dacă filmul atât de apreciat de specialiştii europeni prezintă o mică parte din drama trăită de societatea românească în timpul regimului comunist, condiţiile din sala Cinematografului Modern au rămas aceleaşi cu cele din vremurile de tristă amintire. Chiar dacă Consiliul Local Suceava a alocat, în sfârşit, suma de 19 miliarde de lei vechi pentru reabilitarea cinematografului, sucevenii care au totuşi intenţia de a viziona acest film se pot amăgi cu gândul că atmosfera din sala de la Suceava este aceeaşi cu aspectele din viaţa sumbră prezentate în pelicula „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile”.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Film premiat la Cannes, vizionat în frig şi mucegai la Suceava.
 Vizualizări articol: 942 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 2 voturi
Film premiat la Cannes, vizionat în frig şi mucegai la Suceava4.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează