Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 oct 2007 - Anul XII, nr. 234 (3609)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proiecte

Judeţele din Moldova se unesc pentru înfiinţarea unor staţii SMURD

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
"

Conducerile Consiliilor Judeţene din regiunea Moldova se vor întâlni la începutul lunii octombrie a.c. pentru a pune la punct modul în care urmează a fi promovat un proiect în valoare de 18 milioane de euro, intitulat „Îmbunătăţirea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă”.

Şeful administraţiei judeţene sucevene, Gavril Mîrza, a spus că acest proiect urmează să fie promovat de către Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară, din care fac parte toate consiliile judeţene din Moldova.

„Noi am aprobat deja o hotărâre prin care am decis participarea judeţului Suceava în cadrul asociaţiei Euronest. Aceasta urmează a se înfiinţa şi funcţiona la nivelul Regiunii de Dezvoltare Nord Est, şi are ca membri judeţele Bacău, Botoşani, Suceava, Iaşi, Neamţ şi Vaslui”, a declarat Mîrza.

El a adăugat că Asociaţia Euronest poate accesa programe cu finanţare europeană în vederea dezvoltării tuturor celor şase judeţe. Pentru început, spune Gavril Mîrza, atenţia va fi îndreptată spre promovarea unui proiect de 18 milioane de euro, care ar presupune înfiinţarea unor centre SMURD în cele şase judeţe componente ale regiunii şi care ar urma să fie dotate cu ambulanţe şi maşini de descarcerare. Preşedintele administraţiei judeţene a explicat că din cele 18 milioane de euro, 85% ar urma să fie fonduri europene, 13% fonduri alocate de la Guvernul României, iar 2% fonduri ce vor trebui alocate de cele şase Consilii Judeţene. Mîrza a explicat că promovarea unui astfel de proiect este mai mult decât necesară, în condiţiile în care potrivit unei informări trimise de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, există un deficit de ambulanţe de prim ajutor şi de reanimare, cât şi alte maşini de intervenţie.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Judeţele din Moldova se unesc pentru înfiinţarea unor staţii SMURD.
 Vizualizări articol: 852 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Judeţele din Moldova se unesc pentru înfiinţarea unor staţii SMURD0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează