Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 oct 2007 - Anul XII, nr. 233 (3608)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Culmea incompetenţei

Strada Tipografiei rămâne închisă pentru că nu sunt materiale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
"

Lucrările de reabilitare a reţelei de termoficare din Suceava se desfăşoară, în continuare, într-un stil pur românesc. După ce luni dimineaţă au săpat un şanţ de-a latul străzii Tipografiei, stradă care a şi fost închisă traficului din cauza acestor lucrări, echipele societăţii Test Prima au sistat lucrările şi aşteaptă acum furnizarea materialelor necesare pentru finalizarea lucrării. Dacă iniţial autorităţile au declarat că această stradă va fi închisă pentru maxim două zile, acum este „greu de apreciat” când firma furnizoare va livra materialele necesare.

Potrivit inspectorilor din Primăria Suceava, care supraveghează lucrările la reţeaua de termoficare, lipsa de seriozitate a firmelor cu care constructorii au semnat contracte de furnizare a materialelor este unul dintre motivele întârzierii lucrărilor. Din păcate, sucevenii sunt cei care trebuie să suporte bătaia de joc a unor incompetenţi ce, mai întâi acţionează, apoi încearcă să-şi gândească un plan de lucrări.

Şoferii care circulă pe strada Alexandru cel Bun şi intenţionează să iasă în bulevardul Ana Ipătescu sunt obligaţi, în continuare, să aleagă varianta cea mai aglomerată, strada Mitropoliei, cu ieşire în faţa Bibliotecii Judeţene „I.G. Sbiera”. În orele de vârf, coada la semaforul din intersecţia străzii Mitropoliei, cu bulevardul Ana Ipătescu, se întinde pe o lungime de 600-700 de metri, până în zona restaurantului Brădet. Şoferii care ies de pe strada Alexandru cel Bun sunt nevoiţi să apeleze la bunul simţ al şoferilor care vin din dreapta, pe strada Parcului, pentru a se putea încadra în coloana de la semafor. Mai există şi varianta, evident lipsită de eleganţă, „de a lua faţa” celor deja încadraţi la semafor, uitând de regula priorităţii de dreapta.

Chiar dacă traficul pe strada Mitropoliei este un coşmar în orice moment al zilei, din cauza traficului greu şi a maşinilor care ies de pe strada Alexandru cel Bun, nici un agent de circulaţie nu se află în zonă, pentru a fluidiza traficul. Şoferii blocaţi în trafic sunt surprinşi de faptul că s-a luat decizia închiderii unei străzi înainte ca societatea care execută lucrările să se fi aprovizionat cu materialele necesare. Exclamaţiile de genul „Ca la noi, la nimeni!” sunt la ordinea zilei, în rândul acestor şoferi.

Autorităţile locale susţin că lucrările se vor încheia în 15 octombrie

Primarul Sucevei, Ion Lungu, este optimist în ceea ce priveşte data la care lucrările la reţeaua de termoficare se vor încheia, declarând că, până în 15 octombrie, acestea se vor finaliza „în mare”. Unul dintre motivele întârzierilor înregistrate de firmele care execută lucrările îl reprezintă problemele de proiectare care au apărut pe parcursul lucrărilor.

„Am solicitat conducerii Termica să ceară, la rândul său, prezenţa reprezentanţilor firmelor de proiectare în teren, pentru ca problemele constatate să fie rezolvate punctual. În acelaşi timp, am discutat şi cu conducerea firmei Energo Construcţia Bucureşti, societate care are cele mai mari întârzieri la lucrări, pentru a găsi posibilităţi de a suplimenta forţa de muncă”, a precizat primarul Ion Lungu.

Edilul şef al Sucevei este de părere că rezilierea contractelor cu firmele care au mari întârzieri nu reprezintă o soluţie eficientă, în contextul în care nu mai există timp fizic pentru organizarea unei noi licitaţii pentru stabilirea altor firme care să execute lucrările. În perioada următoare, se va pune accent pe asigurarea automatizării la cele zece puncte termice reabilitate care vor funcţiona automat, supravegheate de un personal redus.

În ceea ce priveşte sancţionarea unor societăţi care nu respectă termenele de execuţie, Primăria lasă mână liberă societăţii Termica, cea care a semnat contractele cu firmele de construcţie. Societatea de termoficare din Suceava preferă însă calea discuţiilor pentru ca firmele în cauză să accelereze ritmul lucrărilor.

Circulaţia într-o altă zonă aglomerată a Sucevei va fi, astăzi, afectată şi de închiderea unei porţiuni a străzii Universităţii. Este vorba despre porţiunea de lângă Punctul Termic Pompieri, unde, ce-i drept, numărul maşinilor care circulă zilnic este mult mai mic decât în alte zone unde se lucrează. Circulaţia rămâne restricţionată, parţial, pe strada Dragoş Vodă şi în parcarea de pe strada Vasile Alecsandri.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Strada Tipografiei rămâne închisă pentru că nu sunt materiale.
 Vizualizări articol: 918 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 3 voturi
Strada Tipografiei rămâne închisă pentru că nu sunt materiale4.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează