TOYOTA - Noul Yaris electric hybrid
TOYOTA - Noul Yaris electric hybrid
TOYOTA - Noul Yaris electric hybrid
 
joi, 4 oct 2007 - Anul XII, nr. 233 (3608)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9263 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,0599 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Shopping City Suceava
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Întotdeauna nemulţumiţi

Bazariştii îşi dau coate pentru locurile “cu vad” din tronsonul modernizat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
"

O vorbă din bătrâni spune că nemulţumitului i se ia darul. Nu acelaşi lucru se întâmplă şi bazariştilor suceveni care sunt în primul tronson ce a fost modernizat de Primărie.

Ajunşi la momentul adevărului, adică atunci când vor putea să îşi amplaseze chioşcurile în cea mai modernă parte a Bazarului, cei care ocupau uliţele din partea din vale, într-o atmosferă desprinsă parcă din antichitate, sunt plini de nemulţumiri.

Ba distanţa dintre rânduri e prea mică – “cea de dinainte era mai bună”, ba „ce caută aici şi ăia de vindeau papuci?”, ba “da eu aveam loc în faţă, spre stradă, ce m-a dat aici” – „aici” fiind o zonă chiar de la intrare, foarte bună, ba “ce i-a apucat pe ăştia să bage atâta fier aici?”, referindu-se la structura metalică care susţine acoperişul.

Vociferări, gălăgie, nervi, toate pentru că „au auzit ei ceva, că alţii au luat locurile mai bune”.

Se suspectează între ei şi se arată cu degetul unul pe altul, spunând că celalalt umblă cu şpagă să ia un loc mai bun.

Pe platforma betonată şi protejată de ploi şi zăpezi e o forfotă continuă. Fiecare a venit acolo să vadă unde va avea chioşcul, dacă nu poate să obţină un loc mai bun, ori să îşi menţină exact poziţia deţinută înainte.

O parte a înţeles situaţia, nu îi deranjează că nu au chioşcul exact în aceeaşi poziţie ca înainte. E normal, au fost făcute modificări, e altă structură, dar rândurile sunt cam aceleaşi.

Alţii, în schimb, sunt puşi pe ceartă.

„Unde e primarul? De ce nu a venit? Unde sunt cei din Bazar?”, spun continuu, pe un ton nemulţumit. „I-a chemat cineva?”, întreabă altul. “Nu, dar trebuiau să vină! Ce, noi am venit degeaba aici?”.

Câţiva dintre bazarişti au altă strategie. Tac şi fac. Şterg numerele notate pe anumite parcele şi îl trec pe cel al chioşcului lor. Bineînţeles, e vorba de parcelele din faţă, chiar de la intrare.

Locuri suficiente pentru toţi

“De trei zile muncim la parcelarea şi numerotarea suprafeţelor, iar când am ajuns acolo, numerele erau şterse. Aşa nu se poate lucra”, a spus un angajat de la administraţia Bazarului, după ce a văzut isprava „băieţilor deştepţi”.

Deşi se preconiza că din cauza modernizărilor nu vor mai încăpea toate chioşcurile care au fost mutate, au fost găsite soluţii. Parcelelor li s-a dat o dimensiune fixă, de 2,2 pe 2,3 metri.

Asta i-a durut de fapt pe mulţi din cei ce aveau loc acolo şi care ocupau cu un chioşc de-al lor şi câte 7-8 metri, ba chiar şi 15 metri. Egalitatea de acum nu le pică bine. Vor mai mult, aşa cum erau învăţaţi.

Indiferent de numărul de chioşcuri pe care îl aveau, la fel de multe parcele primesc acum pe suprafaţa modernizată.

Administratorul Bazarului, Cristi Cureluşă, spune că la mai bine de 75% din chioşcuri nu sunt deloc probleme.

„Sunt nemulţumiţi cei care aveau chioşcuri imense, care ocupau suprafeţe însemnate şi cei care aveau chioşcurile în jurul clădirii WC-ului public. Nu mai putem să-i punem în debandada care era, au primit locuri în şirurile de chioşcuri trasate. Trebuie să înţeleagă că nu avem cum să le punem lor chioşcul cu faţa spre stradă, cum era, când acum sunt doar două posibilităţi – cu faţa spre apa Sucevei sau înspre intrarea în Bazar, depinde de amplasament. Am scos de acolo 487 de chioşcuri, tot atâtea vor intra înapoi, numai să respecte dimensiunile stabilite. Avem instrucţiuni clare în acest sens din partea primarului Ion Lungu şi a Consiliului Local”, a precizat administratorul Bazarului.

Interesant este faptul că mai bine de jumătate din chioşcurile din zona respectivă nu erau înainte folosite decât pentru depozitarea mărfurilor. Acum, că zona va fi cea mai atractivă, ca urmare a modernizării, fiecare din ele reprezintă un atu pentru cei ce au loc acolo. Tocmai de aceea unii fac pe nemulţumiţii, se bat cu pumnul în piept şi vor să impresioneze, doar-doar or prinde un loc mai bun, chiar de înainte nici măcar nu făceau vânzare la chioşcurile ce le aveau.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bazariştii îşi dau coate pentru locurile “cu vad” din tronsonul modernizat.
 Vizualizări articol: 500 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bazariştii îşi dau coate pentru locurile “cu vad” din tronsonul modernizat0.05

Facos Suceava
Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează