Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 oct 2007 - Anul XII, nr. 233 (3608)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

După articolul din „Monitorul”

„Radarul” poliţiei şi-a schimbat foliile ilegale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
"

Autoturismul marca Dacia Logan cu radar, aparţinând Poliţiei Rutiere Suceava, care, au aflat marţi reporterii de la „Monitorul de Suceava”, ieşea în trafic încălcând legislaţia rutieră, având geamurile laterale din faţă camuflate ilegal, a intrat peste noapte în legalitate.

Miercuri dimineaţă, imediat după apariţia articolului, maşina a fost dusă la Registrul Auto Român, filiala Suceava, fiind supusă unei verificări tehnice. Concluzia trasă de specialiştii RAR este că autovehiculul respectă prevederile regulamentului privind vizibilitatea. Foliile de pe geamurile laterale din faţă ale maşinii nu mai erau acum cu grad de vizibilitate de doar 5%, ci treceau de 70%, limita legală. Inginerul Tiberiu Lupu, şeful RAR Suceava ne-a confirmat că miercuri dimineaţă maşina era în regulă 100%. Asta în condiţiile în care cu doar o zi înainte, Loganul poliţiştilor de la circulaţie avea aplicate folii cu o transparenţă de doar 5% şi pe geamurile laterale din faţă.

Folii schimbate peste noapte

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava nu au recunoscut că foliile au fost schimbate peste noapte. Au spus doar că acum maşina este în regulă şi s-au ascuns în spatele raportului de verificare tehnică făcut miercuri dimineaţă. Pe de altă parte, nimeni din cadrul poliţiei nu a contestat faptul că maşina a circulat ilegal până miercuri dimineaţă, pozele cu autoturismul şi prevederile legale stipulate în reglementările RAR în vigoare fiind incontestabile.

Geamuri fumurii care camuflează poliţistul şi aparatul radar

Agenţii de la Serviciul de Poliţie Rutieră Suceava acţionează în trafic cu cinci maşini pe care sunt montate radare. Două dintre ele nu sunt marcate, ceea ce nu contravine însă legislaţiei rutiere. Una dintre maşinile fără însemnele poliţiei, Loganul albastru cu numărul B-04-EGB la care facem referire, acţiona în trafic cu folii de culoare închisă, care nu asigură transparenţă, pe lunetă şi pe toate cele patru geamuri laterale.

După ce ne-am consultat cu un specialist de la RAR am aflat că aceste „dotări” nu sunt tocmai legale. Mai exact, foliile laterale aplicate pe geamurile laterale din faţă trebuie să asigure un grad de transparenţă de 75%, adică să asigure o bună vizibilitate a şoferului. Foliile de pe maşina poliţiei aveau însă un grad de vizibilitate de doar 5%. Cum maşina nici nu este inscripţionată cu însemnele poliţiei, şoferii erau prinşi adesea de radar. Dacă totul ar fi fost legal, aşa cum susţineau poliţiştii de la circulaţie, nu ar fi fost nici o problemă. Cel puţin din punct de vedere al foliilor de pe geamuri, însă, prevederile legale au fost încălcate.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Radarul” poliţiei şi-a schimbat foliile ilegale.
 Vizualizări articol: 847 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Radarul” poliţiei şi-a schimbat foliile ilegale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent